Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet ilyenkor csinálni a...

Mit lehet ilyenkor csinálni a gyerekkel?

Figyelt kérdés

Az ovinkban van egy kisfiú, aki elég problémás. Állandóan verekszik, kemény tárgyakkal dobálózik, homokot szór a másik gyerek arcába, minden amit el tudtok képzelni. Ma 3. alkalommal találta meg a kislányomat. Első alkalommal lelökte a mászókáról, hála isten pár lila folton és sírdogáláson kívül nem lett baja. Másodszorra rácsapta az ajtót a kis kezére, akkor rohantunk a Sürgősségire.. Mivel több anyuka is panaszkodott hasonlókról, és arról is, hogy már többször szóltak az óvónőnek, hogy figyeljen jobban, gondoltam, beszélek az anyukájával. De hát én ilyet még nem hallottam. Az volt a válasza, hogy "még csak gyerek, nem agresszív, hanem játszik" illetve, hogy "tanítsuk meg a gyereknek, hogy kell magát megvédeni"

Kiverte a biztosítékot rendesen. Persze azt meg sem kérdezte, hogy lett-e a kislányomnak vagy bárkinek komolyabb baja..

A mai eset után, mikor is egy játékért elkezdte ütni a kislányomat, ismét az óvónőhöz fordultunk. Azt a választ kaptuk, hogy ők nem tudnak minden pillanatban mind a 23 gyerek mellett ott lenni - ami tényleg igaz is, megértem. De nem lehet valamit tenni?

Most vigyem el a város másik végében lévő oviba egy gyerek miatt? Már fél oviba menni, pedig eddig nagyon szerette.

Ráadásul nem is egy kis mimóza kiscsaj, de hát mégiscsak egy nagyobb, erősebb fiú. A párom már arra tanítja, hogy rúgja t*kön legközelebb.. :/ :D

Mit tennétek ebben a helyzetben?

2014. júl. 2. 23:46
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
Én összefognèk az érintett szülőkkel és megkeresném az ovoda igazgatóját.. ez azért így tényleg nem mehet tovább.. érthető néha előfordulbak balesetek de hogy ezt direktbe csinálja egy gyerek az nem elfogadható!!
2014. júl. 3. 00:21
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
Én biztos az igazgatónak jelenteném,valamint ha ők nem hajlandoak semmit tenni( családsegitö, nevelési tanácsadó stb) akkor mondanàm hogy megyek jelentem az önkormányzaton, de bele iratom hogy önök nem tettek semmilyen lépést. ha ilyen gond merül fel amikor már több anyuka panaszkodik, sérüléseket okoz, közveszélyes stb kötelesek jelenteni, vagy legalább is tenni valamit. csak Légy kicsit erőszakos, és határozott.
2014. júl. 3. 00:21
 3/7 anonim ***** válasza:
77%

Az a baj, hogy nem fognak össze ilyenkor a szülők.

Együtt,legalább 20-an be kéne menni egyik reggel az igazgatóhoz és közölni, hogy ha azonnal nem csinál valamit, akkor mentek a jegyzőhöz panaszt tenni, esetleg nyilvánossággal fenyegetni.

2014. júl. 3. 00:59
 4/7 anonim ***** válasza:
32%
Ja, tökön rúgni.... A parodnak se sok esze lehet. Óvodások. Minden gyerek közösségben előfordul kisebb nagyobb agresszió. Erre durvasággal vissza válaszolni a legnagyobb baromsag. Eloszor is a te lányod fog nagyobb büntetést kapni az ovonotol, másodszor a kisfiú egyértelműen megtorolja majd. Ésszerűbb lenne arra tanítani a gyerekedet, hogy kerülje el a kisfiút.
2014. júl. 3. 05:06
 5/7 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem igen is az óvónő felelőssége, hogy a gyerek ne sérüljön meg, na már most ha te a kórházba be viszed a gyerket jogod van jegyzőkönyvet kérni (számon kérni) az óvónőtől, hogy mi történt a gyermekeddel, pontosan hogyan sérült meg, ha nem tetszik a válasz vagy úgy ítéled meg hogy mulasztás történt akkor az igazgatóhoz, fenntartóhoz (önkormányzat) nyugodtan elmehetsz. És igen is az óvónő feladata 23 gyerek mellett 8-12 órában "ott állni" egyszerre! Továbbá igen is keressed meg (legjobb lenne a többi szülővel együtt) szóban majd ÍRÁSBAN beszélni az igazgatónővel. Az igazgatónőhöz benyújtott panaszt pedig eljuttattni szintén az önkormányzathoz is. Ha kell naponta menni és írni az igazgatónak! Ezek a "járható" utak. Másik, hogy igen, mond meg a gyereknek, hogy ha Pistike a fejéhez vár egy játékot 1. szóljon azonnal mindig az óvónéninek, 2 ne hagyja magát. Nálunk ugyan ilyen probléma volt, nekem egy nagyon szolid fiam van, heti 1-2 alkalommal "Pistike" által biztosan megsérült, beszéltem mindenkivel, igazgató nőnek írtam is, nem sok minden történt, viszont egyik nap behívatott az igazgatónő és leteremtett engem (a gyerek előtt) hogy verem a gyereket MERT a gyerek ma Pistikét megdobta egy fa kockával és Pistike homlokán egy nagy púp lett, és az anyukája fel fog engem jelenteni. Na erre én be pipultam , egyszer voltunk kórházban (sürgösségi, 2 öltés), 3 szór a gyerekorvosnál mert Pistike olyan sérüléseket okozott az én fiamnak. Elmentem az önkormányzathoz, 1 hét múlva új igazgatónőnk volt, óvónénik elküldték Pistikét és a családját nevelési tanácsadóhoz, Pistike azóta is jár oda pszichológushoz, anyuka 10 méter távolságról már előre köszön. (Kisfiam azóta sem egy állat, ha elvesznek tőle egy játékot inkább keres másikat, itthon meg kérdeztem őt is miért dobta Pistikének a kockát, és azt mondta, "mert a Pistike azt mondta, megfogja ölni az anyukája az anyukámat. De nem akartam, hogy Pistike sírjon, amikor bibis lett a homloka oda kísértem az óvónénihez és neki adtam a zsebkendőm" Na hát azt hiszem elég tanulságos volt ez a történet) Ne enged, egy 4-5 éves gyerek terrorizálja az egész óvodát.
2014. júl. 3. 07:00
 6/7 anonim ***** válasza:
62%

Mindenhol vannak ilyen gyerekek!

Ha át viszik másik csoportba, vagy másik oviba, ott is lesz ilyen gyerek, s ha a lányod hagya magát, nem védi meg magát, meg fogjàk találni ezek a gyerekek, s piszkálják majd.

Meg kell tanúlnia megvédenie magát, nem leszel mindig ott mögötte

2014. júl. 3. 08:24
 7/7 anonim ***** válasza:

nálunk is volt egy nagyon problémás kisfiú.

8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozott (villát izomból beledöfött a mellette ülő kislány combjába, csúszda tetejéről lerúgta a gyerekeket, husig harapta a karjukat, lányok haját kitépte....), de egyébként is nagyon helytelen viselkedése volt. állandóan visított, úgy ment el a gyerekeke mellett, hogy beléjük rúgott, ütött, csontig harapta őket, az óvónőket. mikor aludtak a gyerekek felkelt és körbeugrált az ágyakon, a gyerekek hátára.

az óvónők nálunk az első perctől intézkedtek, sokszor behívták a szüleiket (ami érdekes, hogy nagyon kedves, okos emberek), de otthon nem volt semmi gond a gyerekkel így ők se tudtak mit tenni.

az óvónők kameráztak egész nap, majd összevágtak egy döbbenetes kisfilmet, hogy milyen terrorba tartja a többi gyereket. ezt elküldték az önkormányzathoz, akiknek annyi volt a reakciója, hogy küldtek egy pedagógus asszisztenst a gyerek mellé, nevelési tanácsadóba küldték a gyereket. ott megállapították, hogy semmi gond vele...

utána az óvónők kérték, hogy keressük meg mi az önkormányzatot, mert csak így tudják eltávolítani a gyereket, a mi kérésünkre. mi persze megtettük, mert a 20 gyerek félt, nem akart óvodába menni, állandóan bántotta őket...

közben a gyerek kiszakította az óvoda kerítést (neki is elég komoly sérülései lettek) és elrohant, az óvónők persze rohantak utána és sikerült elkapniuk mielőtt komolyabb baj történt volna, de itt azt mondták, hogy ennyi, vagy ők mennek, vagy a gyerek, mert ezért már börtönbe is kerülhetnek.

rendkívüli szülőin, ezt megbeszélték/megbeszéltük és a kerület speciális óvodájába áthelyezték.

első körben beszélj az óvónőkkel, utána a vezetővel. ők elmondják mit tehettek (bár szerintem ez inkább az óvónő nemtörődömsége lehet). sokkal jobb lenne ha nem egyedül mennél, hanem minden érintett szülő, úgy biztos kitalálnak majd valamit

2014. júl. 3. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!