Mandulagyulladásra Augmentin, attól hasmenés?
A mi gyerekorvosunk a Protexint vagy a Bonolact ProKid-et ajánlja, ami még bevált a Lactiv Kid.
Fájdalomcsillapítót nem kéne neki adni? (Augmentinnel nem tudom, hogy összeveszne -e, de gyerekorvos/patikus megmondja) Nekem felnőttként a gennyes torokgyulladásra is szokta ajánlani a fájdalomcsillapítást.
Ha adsz mellette emelet adagban probiotikumot, akkor lehet, hogy a kisfiad kifejezetten erre hasmenéses. Nálunk is volt ilyen, fel is jegyezték, hogy ezt a fajtát nem lehet adni, mivel ez hasmenést vált ki a fiunknál, így kapott helyette azonos hatóanyagút, de más fajtát. És attól nem volt ilyen gond. Tehát ha másik fajtát kapott és mellé probiotikumot, akkor nem volt hasmenés, de ha ezt kapta, akkor hiába a probiotikum emelet adagnak, ment tőle a hasa.
És ha van otthon Tantum verde spray, akkor az nagyon hasznos lehet ilyenkor, ugyanis azon kívül, hogy fertőtlenít, gyulladást csökkent és fájdalmat enyhít. Ha fújsz neki be ebből a szájába, akkor talán könnyebben tudna enni-inni. Nálunk bevált. Befújtam és picivel utána sokkal jobban tud enni, inni a fiunk.
És akik a joghurtot ajánlották, azért azoknak elmondom, hogy antibiotikum előtt után közvetlenül abszolút nem ajánlott sem tejet, sem tejből készült tejterméket adni, ugyanis a tej csökkentheti az antibiotikum hatását, illetve aki eddig nem tudta, annak elmesélem, hogy nagyon jók az ilyen élőflórás joghurtot, viszont olyan kevés számban tartalmaznak jótékony baktériumot egy probiotikumhoz képest, hogy egy ilyen durva antibiotikum mellett az olyan, mint halottnak a csók. Szinte semmit nem ér. Max. ha napi szinten vagy 10 dobozzal bevágna az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!