Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek sem lehet megoldan...

Szerintetek sem lehet megoldani 3-4 óra távollétet 2 kisgyerek mellől? (1,5 és 3,5 évesek)

Figyelt kérdés
Színházról van szó. Barátnőmet hívtam, mivel évek óta minketten otthon vagyunk a gyerekeinkkel. Nekem is kettő van, nekem 2 és 4 évesek. D.u 5 órási előadás lenne, de azt mondta, nem jó, mert nem érne haza fürdetésre és az altatásra, a férje pedig nem bírna(?!) el a két gyerekkel. Ráadásul neki anyukája is roppant közel lakik, aki heti rendszerességgel többször segít! Ismerem a férjét is, kívülről úgy tűnik, nem az a látszatapuka típus. Nálunk természetesen a férjem minden további nélkül bevállal ilyet! EGyszerűen nem értem?! Szerintetek ez normális, vagy velem van a baj?
2014. jún. 25. 12:33
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
73%
Én nem tudnám megoldani, mert olyan korán nem tud rá vigyázni a férjem, más meg nem segít, de neki valószínűleg egyszerűen nincs kedve menni és ezt nem akarta a szemedbe mondani.
2014. jún. 25. 12:35
 2/23 anonim ***** válasza:
59%

én 8 orát voltam távol okatatás miatt

3.5 éves és 1,5 éves megoldhato (ugy hogy a kicsi még szopcsizik)

2014. jún. 25. 12:35
 3/23 anonim ***** válasza:
54%
Megoldható lenne, csak sokkal egyszerűbb kifogásokat keresnie még akkor is ha neki is szüksége lenne egy kis kikapcsolódásra.
2014. jún. 25. 12:39
 4/23 anonim ***** válasza:
79%

2 hónapos a gyerekünk, tápszeres, ezért az apja kb ugyanannyit foglalkozik vele (amikor itthon van), mint én.

Hétvégente magától vállalja az éjszakát, pelenkázza, eteti.

Én simán együtt tudnám hagyni vele bármennyi időre.

De nálunk a nagyszülők is bejelentkeztek már, hogy mielőtt átköltözünk, 1-2 napra ők beköltöznek a babával, mi meg pihenjük ki magunkat és foglalkozzunk egymással és utána költözzünk mi is.

2014. jún. 25. 12:40
 5/23 anonim ***** válasza:
73%
Hát normális, igen, más kérdés, hogy jó-e. Nekem az a gyanúm, nem akar elszakadni a gyerekeitől még erre az egy estére sem. Hagyd rá, ne avatkozz bele, az ő dolga. Lehet, ha elmenne veled, végig gyomoridege lenne. Akkor inkább ne menjen.
2014. jún. 25. 12:48
 6/23 A kérdező kommentje:

Igen, nekem is az az érzésem, hogy nem akar elszakadni tőlük, csak nem meri belátni. Nem avatkozok bele, csak nagyon meglepő számomra. A barátnőm és korábban sokat játunk együtt ilyen helyekre.

Ez már nem az első eset amiről arra a következtetésre jutottam, hogy túlságosan kötődik a gyerekekhez. Mondjuk inkább így legyen valaki a gyerekeivel, minthogy lesz'ja. Gyakorlatilag ha én megyek az jó, de ő kimozdulni sehova sem "tud", pedig neki van segítsége is.

Nem fogok beleszólni, de az biztos hogy számomra ez nem normális. :-(

2014. jún. 25. 12:54
 7/23 anonim ***** válasza:
52%
Nézd, nálunk is szívesen vigyáz a férjem a gyerekeinkre, ha úgy jön ki a lépés. Szerintem ebben a sztoriban nem az a kérdés, hogy kinek a férje férjebb és apább (ne haragudj, de kicsit így van kikanyarintva a kérdésed indoklásának a vége). Itt egyszerűen csak arról van szó, hogy valószínűleg a barátnőd jobban kötődik a gyerekeihez, mint te a sajátjaidhoz. Egyik sem baj, valószínűleg a te gyerekeidnek könnyebb dolga lesz majd, ha közösségbe kerülnek, az ő gyerekeinek meg nehezebb. Ugyanez igaz rátok is, téged talán nem visel meg annyira az elválás, mint őt. Egyik viselkedéssel sincs baj, szerintem egyik sem jobb a másiknál. Egyszerűen arról van szó, hogy nem vagyunk egyformák, te akarsz este színházba menni, és nem izgat, hogy nélküled fekszenek le aznap a gyerekek, ő pedig ezt nem szeretné. Ettől még normális. A barátnőd is, a gyerekei is, az érzései is. És simán lehet, hogy a férje valóban nem bírna el két gyerekkel, egyáltalán nem biztos, hogy ez csak kifogás. Szerintem ebben sincs semmi csodálatra méltó vagy kiakasztó.
2014. jún. 25. 14:03
 8/23 anonim ***** válasza:
64%

HÚÚÚ de le lettem pontozva :)

Mindegy a többség ugyanazt írta mint én, max.más szavakkal, ha esetleg a pontozgatóknak úgy jobban tetszik akkor legyek rögtön mindjárt 0%-os.

Köszönöm szépen :)

2014. jún. 25. 14:33
 9/23 A kérdező kommentje:

Akkor lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, mert pont, hogy arra akartam rávilágítani, hogy megbízható a féjre, és szerintem símán rá lehetne bízni a gyerekeket arra a kis időre.

Érdekes ez a kötődés amit írtál. Nagyon kötődöm a gyerekeimhez, és nem hinném hogy csökkene ez a kötődés, ha 4 éve először egy délutánon elmennék szórakozni. Ráadásul direkt korai időpontot néztem, de egyébként később is lenne időpont.

Itt inkább azon vagyok meglepődve, hogy valakinek 2 gyerek mellé állandó segítség kell -habár ez nem volt a kérdés része- és teljes mértékben aláveti magát a gyerekeknek. Értem ez alatt azt, hogy neki főz az anyukája, vagy átmegy takarítani hozzá. A státuszvizsgálatokra kísérettel megy. Az otthonuktól távol, csak +1 felnőtt társaságában megy. Bevásárolni is úgy mennek, hogy vagy csak a féjre, vagy 4-en. Férjjel együtt is csak olyan helyre mennek, ami kizárólag családi összejövetel. Annyira fura ez nekem és azért, mert alapjáraton nem az otthonülős fajta volt a bnőm. Mert az megint más, ha vknek nincsen segítsége és nemt tud sehova elszabadulni. Nem hiszem el, hogy nincs rá igénye, mert pont a múlkor panaszkodott, hogy milyen kimerült. Na mindegy, nem vagyunk egyformák, nem is degradálni akarom, csak éppen furcsának tartom. De ha ti azt mondjátok , hogy ez is normális, akkor elfogadom.

2014. jún. 25. 14:33
 10/23 anonim ***** válasza:
49%

nekem is 2 van, de én inkább délelőtt lépek le. Délután estefele már lehet én sem,vagy legalábbis fürdetésre mindenképp hazaérnék. Tudna apa egyedül fürdetni, de tény, hogy 2 emberes dolog.

Nem tudhatod, lehet hogy az egyik gyerek csak úgy alszik el, ha anyuka vele van.

2014. jún. 25. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!