Vesemedence tágulat kisgyerekednél? Hogyan derült ki? Mi lett vele?
Figyelt kérdés
5 éves kislányomnál most derült ki,hogy ez van neki,utóbbi szűk egy évben folytonos visszatérő alsó húgyúti fertőzése volt,amikoris baci volt vizeletben.most kiderült hogy össze vannak nőve kisajkai,azt szédszedték és vesemedence tágulata is van,mindkettő okozta gondjainkat,most nefrológiai kezelés szükséges,annyi rosszat olvastam ebben a témában hogy tiszta ideg lettem,hogy műteni kell majd...2014. jún. 16. 14:58
1/2 anonim válasza:
Mi okozza a tágulatot? Attól függ a további kezelés, nálunk vizeletvisszafolyás volt az ok, barátnőmnél szűkület. Ha nem volt folyamatos vesemedence gyulladása az talán bíztató, akkor nem károsodtak annyira a veséi. Nálunk emiatt és UH-on és további vizsgálatokon (izotóp, feltöltés) derült ki a baj forrása. Szerencsére egy egyszerűbb 1 napos műtéttel sikerült megszüntetni a visszafolyást. Szűkület esetében sincs mindig műtét. Nekünk az utolsó kisműtét sikerült szerencsére,én is aggódtam a nagyműtét miatt (kikötözés stb.), de megúsztuk. Fiamnál is volt, ő pár hónaposan kinőtte.
2/2 anonim válasza:
Szia! érdekes nálunk újszülött korban volt UH, már a kórházból való távozáskor benne volt a kiskönyvében... de épp a határon volt a mérete....így csak UH-ra és vizelet vizsg.-ra jártunk fél évente..... kb. 2 éves koráig. Akkor új orvost kaptunk, aki azt mondta hogy felesleges volt idáig is ezzel vizsgálatokra járnunk mert az érték jó :O de szerencsére sose volt húgyúti fertőzése!
ezt csak azért írtam le mert furcsállom hogy hamarabb nem derült ki.
Viszont ami lényeges, úgy tudom, hogy ez visszahúzódhat, vagyis kisebbedhet :O nálunk ezt mondták, de azt nem tudom, hogy van e életkorhoz kötve.
Fel a fejjel! ne gondolj rögtön a legrosszabbra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!