Miért baj, hogy a kisfiam 22 hónapos korától bölcsis lesz?
A mai világbam nem mindenki tudja megengedni magának, hogy az első három évet a picivel otthon töltse.
A gyes elég kevés, abból biztosítani egy életet szinte lehetetlen.
Bár sokan azt gondolják, hogy a bölcsi árt a gyermeknek, szerintem ez nem feltétlenül igaz. A szocializálódása fejlődik. A beszédkészsége, a társakkal való viszonya is jobb lesz. Hiszen a saját korosztályában lesz és ráadásul biztonságos felügyelet alatt.
Igaz, a bölcsiben a nevelés annyira nem jellemző még, mint az oviban, de én úgy gonolom, hogy azért találták fel eme intézményt, hogy használjuk.
Én sem engedhetnék meg magamnak babysittert.
Sztem sincs ezzel semmi baj. Nekem kettő kisfiam van, és a kisebbik a nagyobbal együtt bölcsis lett, míg ő ovis, lévén egy helyre járnak, és az sokkal rosszabb lett volna, ha külön veszem őket. A nagy 3évesen ment oviba, a kicsi pedig 16hónaposan. Persze sírtak meg minden, meg nekem is rossz volt. De ha jobban belegondolsz nekik ott akkor is jobb, ha bármit csinálsz is, mert azt a társaságot, ami ott van, nem tudod nekik megadni. Az ovi+bölcsi erre van kitalálva, h a gyerek jól érezze magát. A fájdalom meg azért van igazából, mert mostmár nem csak körülötte forog ez egész világ egész nap, hanem lesznek mások is, akik ebbe beleszólnak. A picuri is élvezte, bár neki nehezebb volt, de pár hét alatt lezajlott az egész.
Mindig csak a saját érdeked legyen szem előtt, ne foglalkozz mással. És ha az az érdeked, h dolgozz, mert élni kell, akkor hagyd az okoskódókat, nekik biztos nem kell semmit sem csinálniuk.
Remélem azóta már bölcsisek vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!