Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 20 hónapos kisfiam nem engedi,...

20 hónapos kisfiam nem engedi, hogy a felső fogsorát megmossam? Praktikák?

Figyelt kérdés
Fogalmam sincs,hogy miért csak a felsőt nem. Az alsó fogakat simán megmosom neki,még tátja is a száját,de ahogy megfordítom a fogkefét vége,nem nyitja ki a száját,így minden fogmosás vége üvöltés. Reggel együtt mosunk fogat és mindig mutatom neki,hogy felül is meg kell mosni,tökre tetszik neki,már megmoshatta ő is az én fogam,de semmi változás. Minden este megnézzük,hogy mossa a fogát a TV Maci,ilyenkor is teljesen boldog,vigyorogva utánozza a mozdulatot,aztán fogmosásnál megint semmi. Ha odaadom neki a fogkefét,akkor is csak alul sikál. Mi lehet a baj? Ez csak valami rossz szokás és majd leszokik róla,vagy ez a harc lesz még évekig minden reggel és este?
2014. máj. 28. 19:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam sem engedi felül. Én azt szoktam mondani, hogy oda kakilt a hangya. Tudom, butaság, de így engedi, hogy egy picit megmossam ott is.
2014. máj. 28. 21:05
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekünk Süsü segített: Körmöm negyven, fogam húsz, ne nézz rám, mert megvakulsz! Vicsorít a fogam, áááááááááá (itt jött a fogmosás), bújj gyorsan az ágy alá!
2014. máj. 28. 21:37
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi,ez jó :-) ma kipróbáljuk este.
2014. máj. 29. 12:46
 4/5 anonim ***** válasza:
nem lehet hogy felülről még jön neki nagyörlő hátsó fog és fáj neki??Mert akkor nem kínozám,nem erőltetném mert csak rosszabb lesz!
2014. máj. 29. 13:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem egy gyors fogzó,még csak 4 örlője van,alul 2 felül 2,összesen 12 fogú. Most a szemfogak fognak áttörni,legalábbis úgy látom. Egyébként semmi baja,nem nyűgös,nem viseli meg a fogzás (még),nem hiszem,hogy ez a baj. Heti 2 napon az apja fürdeti,neki érdekes engedi,mindig úgy mossa meg neki,hogy "megcsikizzük a fogad" és akkor vigyorog neki és meg tudják mosni. Én hiába mondom ezt,nekem nem vigyorog :D
2014. máj. 29. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!