Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idős volt a kisgyereked...

Mennyi idős volt a kisgyereked (babád), amikor este már meséltetek neki?

Figyelt kérdés

Könyvből vagy "saját kútfőből"?

Köszönöm, ha válaszolsz.

2014. máj. 28. 12:02
 1/9 anonim ***** válasza:

Könyvből mesélek neki és 2,5 éves kora óta.

Nem minden este, mert van, hogy semmi türelme hozzá, van hogy mindent kitalál és nem figyel.

Az unokaöcsémet pl. 5 évesen érdekelte elsőnek az esti mese. Addig vagy fürdés alatt azonnal beájult vagy egyáltalán nem érdekelte a mese és simán játszott az ágyban, nem figyelt oda.

2014. máj. 28. 12:08
 2/9 anonim ***** válasza:

1. gyereknél kb 1 évesen könyvből de kb 2 hét után kiválasztott egy mesét és minden eset azt kellet mesélni neki :-) (még ma is tudom fejből :-)

2-3. gyerek már születésétől hallgatott mesét addigra áttértem a fejből mesékre jobban tetszett nekik :-)

a legnagyobb 12 éves de még ma is szívesen hallgatja :-)

2014. máj. 28. 12:08
 3/9 anonim ***** válasza:

1,5 évesen már figyelgette, hogy milyen képek vannak a könyvben, és először nem a mesét meséltem el neki, hanem, amit a képen látott. Például, hogy a piroska és a farkasnak nem a sztoriját, hanem, hogy hogy: látod a farkas elbújt a fa mögé, Piroska meg virágokat szedett, de szép virágok, és látod a pillangókat? közben ők is vidáman repdesnek... stb.

Hát imádja az ilyen meséléseket.

2014. máj. 28. 12:09
 4/9 anonim ***** válasza:
2 éves korától érdekelte a mese és könyvből...
2014. máj. 28. 12:34
 5/9 anonim ***** válasza:

2 évesen, addig hiába próbáltam, nem érdekelte.

előtte halász juditot hallgattunk lefekvés előtt :)

2014. máj. 28. 12:37
 6/9 anonim ***** válasza:
2 éves kora után és könyvből
2014. máj. 28. 13:25
 7/9 anonim ***** válasza:

Lányomnak 2 éves kora óta kb. Fiamnak a lányom miatt már pár hónapos korától.

Van,amikor a képeket is nézik,vann amikor csak hallgatják és van,amikor ők mesélik el a képek és a hallottak alapján.

Kútfőből ritkán megy,de azért bepróbálkozok. A kiskakas gyémántfélkrajcárját szoktam séta közben mesélni

2014. máj. 28. 17:58
 8/9 anonim ***** válasza:
A fix esti mese olyan egy éves kora körül lett bevezetve. Előtte is olvastunk neki sokat, de inkább nap közben, amikor épp eszünkbe jutott, vagy ő kérte. De egy éves kora óta van a fürdés utáni esti mese. Kéri, igényli, szereti. Falja a könyveket. :)
2014. máj. 28. 20:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Kislanyomnal eleg koran meseltem, igazabol mar amikor megszuletett es a korhazban voltam vele, masfel evesen este amikor fektettem le, kialtotta hogy "mecse, mecse" vagyis hog mese, es csak mesere akart elaludni, persze csak sotetben aludt el, igy fejbol meseltem neki, jelenleg 1 eves es 9 honapos es nagyon sok szot ismer, mondogatja utanam a szavakat,!
2014. máj. 30. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!