A távollátás javulhat, vagy mostmár mindig szemüveg kellesz kislányomnak?
A tavollatas nem javul. Azt hivjak oregszemusegnek is, mert a korral nagyon gyakran romlik az emberek szeme is. A rovidlatas bizonyos esetei javulhatnak emiatt, de ott se mind.
Monjuk az en gyerekemnek is irtak fel szemuvegt 1,5-1,5 volt mindketto, de csak par honapig hordta, utana azt mondta, nem kell, jobban lat nelkule.
Én úgy tudom a + - os javulhat,a - -os az ami nem.
Vagy rosszul tudom?
A plusszos az aki közelre nem lát,de távolra igen,a -os,pedig közelre lát,távolra nem.
2-es vagyok, én is úgy tudom, kedves 5-ös.
Nem vettem észre semmi különöset a kislányomon, de mivel férjem cilinderes szemüveget hord, egy éves kora után időpontot kértem a szemészetre szűrővizsgálatra. Kb. másfél éves volt, mikor először mentünk, akkor mérték a +4-et, de azt mondták még akkor, hogy ilyen pici korban még nem számít, csak figyelni kell. Végül 3 évesen kapott szemüveget, akkor volt +3,75 és +3,5. Először nagyon nehezen szokta meg a szemüveget, akkor kezdte az ovit is, igazából az óvónőknek is érdeme, hogy végül elkezdte hordani, mert bevittem az oviba, és mondtam, hogy minél gyakrabban adják rá. Aztán a szemüvegváltásnál választott magának egy rózsaszín csajos szemüveget, azóta nagyon szívesen hordja. Úgy gondolom, ebben az új cilinderesben jobban is lát, azért is veszi fel szívesen.
A cilinderes lencse nem másabb kinézetre, nekem is az van mindkét szememen. Én úgy tudom ez nem múlik el, de szemésztől kellene megkérdezned.
"Fontos tudni, hogy a veleszületett astigmiára jellemző, hogy egész életen át megfigyelhető. A gyerekek nem "növik ki", ám annak mértéke és szöge időről időre változhat. Ezért érdemes évente szemorvoshoz kivizsgálásra elmenni."
Részletek: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!