Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idős kisgyermeknek...

Mennyi idős kisgyermeknek illene tudnia? hozz ide kettő pelenkát légyszíves. Egyet magadnak, egyet a tesódnak.

Figyelt kérdés
és mikor kezdjek aggódni?
2014. márc. 24. 12:23
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
van egy 5 éves bátyja és egy 15 hónapos öccse. mindkettő legyőzi és ő hagyja. olyan viráglelkű, mimóza. nem üt vissza, nem csinál semmit, max visít, ha tépi a pici a haját. viszont a bátyja és az öccse sokkal fejlettebbek, mint ő, ezért IS tűnik fel ennyire a különbség.
2014. márc. 24. 13:20
 12/22 A kérdező kommentje:
szobatiszta tavaly június óta, 2év4 hónapos kora óta, viszont az alvásnál nem tudom levenni róla még most sem. mélyen és nyugodtan alszik. nem ovis.
2014. márc. 24. 13:21
 13/22 anonim ***** válasza:
Mekkora a kistestvére? Az én középső gyerekemet visszavetette a kistestvér érkezése, szobatisztaságban is, meg kicsit az önállóságban is. Nem játszik rá egy kicsit, hogy ő is "pici baba", hogy többet foglalkozz vele? Ha aggódsz, hogy gond van vele, én a fejlesztő tornát ajánlom, nagyobbik lányommal járunk. Úgy tűnik, csak egy kis ugrálás, de nagyon fejleszti a mozgáskoordinációt, a koncentrációs képességet és az önbizalmat. Képzett mozgásterapeuta fel tudja mérni, hogy van-e rá szükség.
2014. márc. 24. 13:23
 14/22 anonim ***** válasza:
13-as vagyok. A saját gyerekeimnél azt figyeltem meg, hogy a középső több figyelmet igényel, mint a másik kettő. Ő kicsit "elvész" a nagy meg a kicsi között.
2014. márc. 24. 13:28
 15/22 anonim ***** válasza:

3. és 9. válaszoló vagyok újra.

Hát engem NEM nyugtatna meg az, hogy fél évvel ezelőtt minden rendben volt. Ha erős a gyanúd (nekem a leírás alapján sanszos lehet, hogy nem ártana még egy felmérés), akkor igenis járj utána.

Nem tűnik úgy, hogy jó kapcsolatban lennél az orvossal vagy a védőnővel- ezért forszíroztam nagyon azt a 3 éves státuszt. Ha a védőnővel kétszer találkoztál, akkor most épp itt az ideje, hogy felhívd és vagy te battyogjál be a tanácsadásra vagy ő jöjjön hozzátok (részletkérdés, majd megbeszélitek)- ez nem választható opció, kötelező lenne a felmérés.

Fél év alatt rengeteget változnak és fejlődnek a kicsik, pont a 3 éves kor körül ugrásszerűen- érdemes (taán az audiológia kivételével) újra lefutni a köröket, ha aggodalomra van ok szerinted.

Ha az "állami" rendszer (orvos, védőnő, nevtan) nem reagál, akkor menj magán úton, ha teheted. Ha ott is alapos kivizsgálás után megnyugtató választ kapsz, akkor fújhatsz egyet.

Egyébként a félévente-évete történő "kontroll" vizsgálatok egyébként sem haszontalanok más területen sem.

(mi évente elmegyünk orthopédiára, szemészetre, tb alapú gyógytornászhoz a szakrendelőbe, hogy nézzenek rá a kisfiamra, illetve ennél gyakrabban, 3-4-5 havonta fogorvoshoz is, pedig nincs panasz).

Kevesebb, mint fél év (5 hónap) van a gyermekeink között, fél évvel ezelőtt én már egy picit aggódtam volna, pedig nem vagyok "paramami"- nekem az a gyanús, hogy nem érti az utasításokat. Ennek valami oka biztosan van.

Ovis egyébként? Ott mit mondanak?

2014. márc. 24. 13:29
 16/22 anonim ***** válasza:
...bocs, látom, hogy nem ovis.
2014. márc. 24. 13:30
 17/22 A kérdező kommentje:

15 hónapos és ő már magától végrehajt ilyen feladatokat.

Kérem a lányomat, hogy hozzon zoknit. "neeeeeem" erre kisöccse odamegy a szekrényhez, kinyitja és hoz zoknit. vetkőzik, fürödni hív, kaját kér. szóval közel egy szinten vannak.

2014. márc. 24. 13:33
 18/22 anonim ***** válasza:
Szia! Amit írtál hasonlít a fiam történetéhez. Ő 4 éves lesz de a beszéd még most sem tökéletes,és régebben nem értette amit kérek tőle. Voltam vele már mindehol. Volt autizmus gyanú, azóta kiderült ,hogy nem az a gond. Csináltuk a TSMT tornát (sokat segített) . Járunk gyógypedagógushoz az is nagyon jó sokat segít! Igazából sehol nem tudtak konkrét tanácsot adni,hogy mi lehet a gond. Jártunk audiológián azt mondták minden rendben. Voltam vele orr-fül-gégészeten ott is azt mondták minden ok. Mikor már mindenki széttette a kezét nem tudtam mit csináljak de tudtam,hogy valami van. Kiderült az arcüregében megkövesedett váladék van ami ultrahanggal kimutatható . Most ezt kezeljük és remélem használni fog. Ha úgy érzed valami nem kerek az úgy is van! Megkérdezhetem a beszéddel most ,hogy álltok?
2014. márc. 24. 15:12
 19/22 A kérdező kommentje:

babuci a testvére - nem a nevén szólítja, viszont a nagyobbik fiam barátai nevét mondja. két, háromszavas mondatokat használ csak, pl.: enyém miáu kő (macskaalomból szerzett egy követ), én pici baba, szejetlek anyikám, buta banya, ezt akkor használja, ha valaki megbánta és idegen, nem jó, anyika nem jó (orrát szívom, és nem tetszik neki) egy, kettő, három - idáig elszámol és ujjaival mutatja és eddig azt hittem, hogy érti, de ma már nem vagyok benne biztos. pisilnie kell, szól: kümküm..... kakilnia: "anya, kaki" hirtelen ezek jutottak az eszembe.

bújós, ölelős kislány, játszik is a testvéreivel, szóval, ha nem lenne ez a beszéd elmardás és az, amit pl. ma írtam, akkor nem aggódnék.

egyébként a nevelési tanácsadóban azt mondták, hogy szerintük feszes a szájizma, ez a baj.

egyfolytában énekel, pl: cici-cini dddduduuuduk zsuzsika..., cirmos cica haj: lálázik majd : hello kitty miáu. azaz teljesen jól elhalandzsázza, majd behelyettesíti szavakkal, meglepő módon a cica szó helyett hello kittyt mond, nem is értem, hogy akkor mi alapján tanul meg kifejezéseket. most is mondja, kezében van egy elemlámpa: anyi, enyém. humorérzéke is van, érti a viccet egyébként.

2014. márc. 24. 17:44
 20/22 A kérdező kommentje:
megkérdezem mennyi idős, mondja és mutatja, hogy hájom, viszont a nevét nem mondja, nem tudja kimondani vagy nem tudom, mert a játszótéren is kérdezték és azt mondta, hogy pinike. egyébként Nóra
2014. márc. 24. 17:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!