Keresek egy anyukát, aki pszichológushoz vitte a gyerekét, mert nem akart enni az oviban, ill. étkezési zavara volt. (? )
Írtam neki privát üzenetet, de nem válaszol.
Esetleg akinél hasonló gondok voltak - étkezési zavarral vitték a gyereket pszichológushoz - tudnátok írni pár sort, hogy mi történt pontosan a szakembernél, megoldódott-e a dolog, és ha igen, mikor?
Köszönöm
Ezzel én sem vittem volna pszichológushoz.
Viszont mi már járunk október óta, de úgy érzem nem fejlődik a gyerek, sőt, egyre rosszabb. Nem tudom, meddig várjak, mikor lesz eredmény, mert a nő persze mindig csak annyit mond, ez gyerekfüggő. Nyilván. De ő foglalkozik vele hetente, ő látja a (nem)fejlődést, valami fogalma csak kellene legyen. Ezért érdekelne hasonló eset, hogy mennyi idő kell.
Nincs személyes tapasztalatom, de gondoltam hogy válaszolok. Szerintem elég gyakori dolog hogy az oviban nem eszik egy-egy gyerek, csak ezért nem kellene pszihológushoz fordulni. A lányom ovijában is van egy kisfiú, aki semmit sem evett fél évig, majd fél év múlva történt egy minimális változás és lassan-lassan elkezdett enni, de akkor sem minden nap, de szép lassan javult. Kérdés hogy nálatok mióta van ez, ha nemrég óta, akkor nem kéne aggódni. És ha pszihológushoz fordultál, akkor gondolom nem csak ez lehet a gond, ahogy írtad visszafelé fejlődik, de leírnád hogy pontosan miben?
Egyébkén az én lányom sem reggelizik soha az oviban, valamiért utálja.
Igazából már a hozzátáplálásnál is gond volt, most 5 éves, mondhatom, hogy kb 4 éve problémánk van az evéssel. Nemcsak az oviban nem eszik, itthon sem. Nem a mennyiséggel van a gondom, hanem a minőséggel, és ő meg is fogalmazza magának, hogy fél az ételektől, ezért nem meri kipróbálni őket. És tényleg stresszeli a dolog, látom rajta.
A visszafelé fejlődést is az evésre értettem, mostanában már alig eszik, ebédre kb semmit. Szinte elvegetál a reggeli és esti vajas kiflin. :(
Szia!
Sajnos az én kislányom sem eszik, de nemcsak az oviban, itthon se. Gyakorlatilag tápszeren él. Oviban leveseket kóstolgat, de csak hogy megfeleljen, nem az evés miatt. Mi is járunk pszichológushoz, Vadaskertbe, november óta, egyelőre nem sok változást látok. Ti hova jártok? Szívesen beszélgetnék egy sorstárssal.
Szia! Elmesélem a mi történetünket, próbálom röviden. A kisfiam most 5 éves, már születésekor úgy adták haza a kórházból, hogy tápszerezni kellett, ez még nem is lenne akkora gond, de aztán a hozzátáplálás sem volt olyan egyszerű. Nem szerette a tápszert, az üveges bébiételt, a pépeket sem, szóval semmi ilyen baba kaját, viszont a felnőttesebb ételeket megeszegette..Aztán 1 évesen, mint akit elvágtak, semmit nem volt hajlandó megenni, a mai napig nem eszik: semmilyen levest, húst, tésztát, rizst,főzeléket, gyümölcsöt (ezt ált nem szeretik a gyerekek), felvágott, még a fornettit sem eszi meg, a csokit nem szereti. Szóval inkább leírom mit eszik: tej, vajas kifli, mézes kenyér, palacsinta, sült krumpli és ennyi. De a gondom, hogy semmit megsem kóstol, az oviban sem eszik semmi, a kakaót sem szereti, az oviban még a tejet sem issza meg. Én is azt mondom, hogy az elfogyasztott ételek minősége, választéka a gond, nem pedig a mennyisége, mert én lennék a legboldogabb, ha 3 kanál levest megenne.
Július 16-án megyünk a Vadaskertbe, de nagyon félek, mert itt olvastam, hogy valakinek hasonló panaszokkal kiderült, hogy autista.
Ti hogy álltok? Remélem még olvasod, vagy valaki akinek hasonló panaszai vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!