5,5 évesen koszmó vagy korpa? Mit használjunk rá?
Voltunk már bőrgyógyásznál, rálegyintett, hogy ilyen fajta (ekcémás fajta), ezért ilyen a fejbőre, használjuk továbbra is a Babé koszmó elleni sampont.
De nem jó, hajmosás után eltelik 2-3 nap és újra az egész fejbőre tele van koszmóval (vagy ebben a korban már korpa a neve???)
Mit csináljak vele?
Most kipróbáltam a korpásodás elleni head & shaulders-t, még a hajmosás után rögtön is ronda volt a fejbőre.
Nagyon nagy vastag haja van, ennek ellenére próbálkozzak olajozással és vakargatással mint babakorában?
Vagy vegyek valami komolyabb korpa elleni sampont?
Köszi a válaszokat.
Ismerősöméknek azt ajánlották hogy babaolajjal átitatott vattával törölgesse át óvatosan a fejbőrt ahol koszmós.
Ha fiú, akkor rövid frizuránál ez nem olyan probléma, nem tudom kislány mennyire viselné el a birizgálást, mert nyilván le kell mosni a babaolajat a fejbőrről.
Szerintem a head&shoulders nem neki való még.
Esetleg a gyógyszertárban kérdezd meg, hogy van-e olyan kénes sampon amit gyereknél is lehet használni.
én havi 2x nizoral-la mosos a gyerek fejét
azóta eltűnt a fejéről
Az én fiamnak is olyan a feje, 4 éves múlt. Ő atópiás.
Nekünk semmi nem vált be, csak szerencsére jó a bőrgyógyászunk, és készíttetett egy nagyon jó kenőcsöt. Úgyhogy, kérheted, hogy készíttessen kenőcsöt a hajas fejbőrre. Az alapja az a kénes kenőcs, amit fel szoktak írni gyerekeknek, de így kikevertetve sokkal jobb. Hajmosás előtt 1-25 órával kell bekenni a fejét, aztán lemosni. Először kétnaponta kellett, majd hetente kétszer, most már heti egyszer.
Az én fiamnak is dús haja van, így mi rövidre vágatjuk, hogy könnyebb legyen kezelni.
Köszi a válaszokat!!!!!!
Első körben ma este megpróbálkozok az olajozással... Remélem jól ki lehet majd mosni a hajából.
Vettem olyan kénes hajmosót (Naturland). Egyszer már használtuk, máris szebb lett a fejbőre.
Remélem pár használat után gyönyörű lesz neki!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!