Mi a véleményetek a B'Twin bicajokról? 3
Nyáron lesz 3 éves a lányom, szeretnék neki venni egy biciklit. Eddig motorozott, de már nagyon kicsi neki (96 cm a lányom).
Ezért gondoltam a 16-os B'twin-re. Miskolcon lakunk itt nincs sok választási lehetőség. Vagy ez vagy amit a hiperekbe hoznak, de olyat vett tavaly unokatestvérem a lányának és látszott a bringán, hogy nem egy minőségi darab.

a B'Twin nagyon jó és igazán minőségi! Garancia van ugyan rá, de pl a csömöri decathlonban dolgozik kerékpáros részlegen egy ismerősöm, és mesélte, hogy mióta ott van 3,5 éve, még egyetlen egy anyaghibás bicót sem vittek vissza. Olyan előfordult, hogy mozgóalkatrész vagy pl fékhiba miatt, de ugye ott a több éves garancia, és nagyon komolyan veszi a decathlon. De alig fordul elő ilyesmi, inkább a helytelen használat szokott gond lenni (pl versenybicajt nekiállt terepen nyüstölni és csodálkozott, hogy nem bírták a kerekek).
Nekünk egyébként mindkét gyereknek B'Twin van, nagyon szeretjük! Főleg első kerékpárnak ideális, mert nagyon könnyű felszállni rá, és tuti nem bokázik bele a láncba!
Amúgy vigyétek el a gyerket is, és ültessétek rá! Elvileg már a 16-os is jó lehet neki, de próbáljátok ki, van 14-es is, lehet, hogy 2-3 évig még jó lehet neki az is. Persze komolyabban néz ki a nagyobb, ahogy rajta ül a gyerek, de tanulóbicajnak szerintem a kisebb ideális, nagyobb biztonságban érzik magukat rajta, meg nem is mennek vele annyira borzasztó gyorsan, mint a nagyobbal. Mi is kipróbáltuk mindkét méretet, és ott a helyszínen dőlt el, hogy mégiscsak 14-est kapnak. A lányunk amúgy most ősszel lesz 6 éves -igaz, nem túl magas növésű - és még mindig a 14-essel nyomja. Talán jövőre kaphat nagyobbat. A fiunk 4 éves, ő viszont magas gyerek, de neki is teljesen jó még a 14-es, szerintem ezt meg a következő nyarat is bőven kiszolgálja majd neki. Legalább nem vadul annyira vele, mint amikor az unokatesó nagybicaján teper...

B'twinben pont az a jó, hogy van köztes méret, tehát 14es. mi is ezzel kezdtünk 3 évesen, akkor a fiam 104cm volt.
most 115cm, most már a 16ossal megy.
szerintem még borzasztóan nagy lesz a 16os, nem ártana kipróbálni

A márka jó, de a 16-os nagyon nagy lesz neki, főleg első bringának!
Ezt találtam:
Gyerek kerékpár kerékméret meghatározása:
Életkor vagy magasság Javasolt kerékméret
életkor magasság (cm)
2 - 4 éves 85 - 100 12" kerék átmérő
3 - 5 éves 95 - 110 14" kerék átmérő
5 - 7 éves 110 - 120 16" kerék átmérő
7 - 9 éves 120 - 135 20" kerék átmérő
9 - 11 éves 135 - 145 24" kerék átmérő
11+ éves 145+ 26" kerék átmér

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!