4év körüli gyereked mennyire válogatós? Mi az amit egyáltalán nem eszik? Hogy lehet rávenni a gyereket hogy legalább megkóstolja az ételt? Vagy ez ilyen korban megszokott?
A lányomtól már kivagyok!:( Nagyon válogat és sokat van hogy úgy jön haza az oviból hogy iszonyat éhes. De itthon sem eszik meg akármit. Például semmilyen főzeléket nem hajlandó megkóstolni sem,vagy ami csak ránézésre nem tetszik neki azt sem. Már mondtam az apjának hogy nem is fog járni óvodába,mert tök feleslegen fizetünk ki minden hónapban 10.000ft-ot a kajára. Persze e miatt nem venném ki csak idegesít!:(
Tanács!!!
:) Ez érdekes, hogy másnál is a káposzta a mumus :)
Akinek jól eszik a gyereke, az rendszerint azt gondolja, hogy ez csak nevelés kérdése, aztán második gyereknél rendszerint kiderül, hogy tévedett :) Nem állítom, hogy nem múlik sok a nevelésen, de akkor meg miért van az, hogy 1,5 éves koráig mindenki mindenevő, aztán lecsökken az elfogyasztsott ételféleségek skálája egy minimumra, aztán lassan kerülnek vissza-vissza egyesével az ételek a menübe évek alatt? Minden szülőnek így ingadozik a nevelési alkalmassági szintje?
inkább korszakai vannak. van, hogy 2 hétig mindent kieszik a hűtőből, van, hogy 2 hétig semmi nem tetszik neki.
egyébként enyém remeg a káposztáért, nyersen tömi a fejébe! mindig választhat valamit a boltból és gyakran káposztát kér (mondjuk túrórudi helyett :D) különcöm van... :D
bevallom engem nem igen izgat ha nem eszik. nem én leszek éhes... soha nem éheztettem, ha nem kell neki amit elérakok akkor kaphat szendvicset, ez mindig opció nálunk. viszont csak akkor kap valamit vacsi után ha megeszi azt ami a vacsora. pl. vasárnap lencsefőzelék volt és fánk. nem tetszett neki a lencse, mondtam ha eszik pár kanállal akkor kap fánkot vagy ken magának egy kenyeret de akkor nincs fánk... így evett a főzelékből is, kenyeret is csipegetett utána betolt 3 fánkot.
oviba meg minden reggel megbeszéljük, hogy csak akkor lesz nagy ha eszik a reggeliből is (a többivel nincs gond, csak reggel nem szeret enni). ez most nagyon hajtja mert az egyik kisfiú magasabb lett nála idén pedig ő a legnagyobb szeretne lenni :D
3 evesem csak rantott csirkemellet,grillezett csirkemellet, levest csirkemellbol koret pedig csak sima fott rizs vagy sultkrumpli..
rettenet.. ha nem ez van o nem eszik..el van tejen meg zsemlen..ha 3 napig nem kap amit akar 3 napig csak tej meg zsemle a menu nala..borzalom.. mar hanyni tudnek a csirketol komolyan.. neha sikerul elcsabitani egy spagettire marha hussal de ez kb 2hetente egyszeri eset.. ki akartam probalni hogy nem kap se tejet se zsemlet hatha ra veszem a tobbi etelre..konkretan fel napom a huto elott toltottem hogy ne nyissa ki es vegye ki a tejet. Egyszer elmentem pidilni mire visszaertem benyelt fel liter tejet:-S
Szerintem is a legjobb módszer, hogy "amíg meg nem eszed/legalább kóstolod/, addig nincs más.
Vagy megkóstolásra: "Csak annyi kanállal egyél amennyi éves vagy, ha nagyon nem ízlik azután sem, akkor nem muszáj megenni. (sokszor ezután megeszik az kaját! :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!