Mit tegyen anyukám a szomszéd kisfiú érdekében?
Anyukám most telefonált, hogy a szomszédjánál megint áll a bál. Társasházban laknak és már-már heti rendszerességgel a szomszédok óriási patáliát csinálnak, ami nem lenne probléma, de van egy 3 év körüli kisfiuk, aki sajnos ennek tanúja. Múlt héten a rendőrök vitték el a férjet, aki egyébként teljesen jámbornak tűnik, olyan csendes alkoholista. Ellenben az asszony egy agresszív perszóna. Múltkor sem értették anyuék miért a férfit viszik el, mikor az asszony ütötte meg őt, nem pedig fordítva. De a lényeg, ma anyukám segélykiáltásokra lett figyelmes. A szomszédasszony kiabált hogy "Segítség, mentsetek meg, hívjátok a rendőrséget!" Erre az én jó anyám rögtön a megmentésére indult, belökte az ajtót és átmenekítette a nőt és a kisfiút magához, de elmondása szerint nyoma sem volt dulakodásnak, a férfi hangját előtte nem hallotta, csak a nő kiabálását. A nő többször visszament a lakásba, de a kisfiú anyunál maradt egy ideig. A nő azzal állt elő, hogy a férje érzelmileg zsarolja és csúnya dolgokat mond neki.
Most anyukám azért hívott, hogy szerintem átmenjen-e beszélni velük, mert annyira sajnálja azt az édes kisfiút,aki ennek ki van téve.
Én azt tanácsoltam, hogy ma semmiképp sem, próbáljon inkább külön-külön beszélni velük majd, ha lehiggadtak. Ti mit tennétek?
Szerintem is húzza meg magát az anyukád, legalábbis ne mutassa, hogy be akar avatkozni. Inkább tényleg a gyámügyet, vagy a védőnőt kéne értesíteni, de úgy, hogy ne tudják meg hogy ő volt.
Nekünk egyszer beragasztózták a szomszédok a kulcslyukat, amikor egyszer rájuk hívtuk a rendőrséget, mert a férjet fojtogatta egy "ismeröse" és hallottuk a halálhörgést. És ez volt a hála: egy adag pillanatragasztó a kulcslyukba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!