Miket szoktatok fözni két kisgyerek mellett, ami nem tul sok idöt vesz igénybe?
főzelékek gyorsan megvannak,spenót,sóska, van hogy odadobok egy zöldséglevest,ezzel elvannak ebédre(3,1 évesek) és mí alszanak főzök ki derelyét, gombócot, sütök kakaós csigát,muffint.Holnap pl halrúd lesz párolt répával,céklával,rizzsel.
Spenótot pl 2 napig esszük,egyik nap tojással,második nap tésztával.Húst ritkán csinálok,max darált húst spagettibe,de nem is nagyon igénylik.
én dolgozom is úgyhogy hétköznap gyors kaják vannak. heti 1x-2x van tészta, pl. bolognai, milánói, krumplis, cukkinis, sajtos-tejfölös, besameles sajtos...
levest is sokat főzök, azt csak fel kell tenni :) krémleveseket nagyon szeretik pl. hagyma, brokkoli, karfiol, sajt, de húslevest is gyakran főzök, csirkéből mert az gyorsabb, csak felteszem és 2 óra múlva kész :)
meg ugye a zöldséglevesek is ilyenek.
húst vagy sütőben sütöm, szintén nincs vele sok dolog vagy csirke combot lisztbe forgatom és olajba sütöm ki.
még a gyros tál ami gyorsan megvan, már ahogy én csinálom ;) csirkemellet kicsire vágom, és nagy lángon pici olajba sütöm ki gyros fűszerrel. hozzá saláta kefírrel leöntve és sültkrumpli...
hétvégén meg az egytálételeket szeretem, kicsit macerásabb de abban van hús is meg zöldség is és kiadós (rakott kel, rakott savanyúkáposzta, töltött paprika) vagy kiadósabb leves bab/gulyás és hozzá süti
rózsáira szedem a brokkolit, felteszem annyi vízben ami éppen ellepi. 2-3 szem krumplit is teszek bele, ettől sűrűbb lesz. sózom vagy vegetázom vagy húsleves kockát teszek bele.
ha puha akkor lezárom, összeturmixolom és ha elég sűrű akkor csak tejfölt teszek bele pár kanállal, ha nagyon híg lett akkor habarom (tejföl+2-3ek liszt) és visszateszem a tűzre kicsit, épp csak megrotyogtatom.
reszelt sajttal és pirított kenyérrel tálalom. nem csinálok 2.-at, enyém 2 karéj kenyeret belevág a levesbe, szóval bőven elég laktató :)
egyébként ez az abszolút kedvence, szóval megéri tenni vele egy próbát. ha fagyasztott brokkoliból csinálod akkor tényleg 20 perc alatt össze lehet dobni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!