Kerékpár vásárlás előtt vagyunk. Tud esetleg valaki méretet adni? (ülés és a pedál közötti rész)
Bocsi, a gyerekek játszottak a mérőszalaggal és úgy elrakták, hogy most találtam meg... :) Remélem még nem késő.
Tehát a 14-es méretű kerékpárunk méretei:
a földtől a nyereg magassága: kb. 43 cm (+/- 1-2 centi, ami maga a nyereg vastagsága)
a pedál magassága a földtől lenti magasságban 14 cm, fenti magasságban 33 cm
Ha a kisfiad kicsit terpeszállásba állítod és leméred a lába belső hosszát, akkor megkapod kb. az "átlépési magasságot". Ez azt jelenti, hogyha ráül a biciklire, akkor a nyereg maximum ennyire lehet magasan a földtől, hogy leérjen a lába, tehát pl. ha a mi kerónkra ülteted, akkor 43 cm-nél hosszabbnak kell lennie a lábának. Nyilván ha lábujjara áll, akkor magasabb valamivel.
Remélem érthetően írtam le. :)
Ha még mérjek le valamit, akkor szólj, nagyon szívesen segítek!
Köszönöm szépen,nagyon aranyos vagy hogy lemérted! :)
Tegnap megrendeltem neki,meg előtte elvittük a decathlonba,ott egy 14-esre meg egy 16-osra is ráültettem.A 14-es tökéletes lenne neki,de ugye ebbe a méretbe nincs ahol rendeltem neki,meg amúgyis ritkán kapható.
A 16-os is jó volt neki,tudott vele tekerni,ráért a pedálra a lába,annyi hogy a földre ugye nem ért le,de azt mondta ott az eladó,hogy amig pórkerék van,addig nem is baj ha a földre nem ér le a lába,a lényeg,hogy a pedálra ráérjen,és tudja tekerni,ő is azt mondta a 16-os kell neki.Úgyhogy végül egy 16-osat rendeltem neki.Még itthon egyébként lemértem,108,5cm magas,és a lábhossza 45cm.Remélem ez a 16-os is jó lesz neki,attól hogy nem ugyanaz a bicaj...
Köszönöm mégegyszer azért! :)
köszi :)
Igen,tényleg jó árban van nagyon,meg nekem is tetszik.Próbáltam itt is utána érdeklődni,ismeri e valaki ezt a bicajt,de sajna senki :/ Jó lett volna 1-2 saját tapasztalat róla,akinek van ilyen.De remélem tényleg jó lesz,nem lesz semmi baja,és birja sokáig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!