Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kerékpár vásárlás előtt...

Kerékpár vásárlás előtt vagyunk. Tud esetleg valaki méretet adni? (ülés és a pedál közötti rész)

Figyelt kérdés
A 12-es és a 16-os méret érdekelne,hogy az ülés és az alsó pedál közötti rész hány cm?Valaki tudja esetleg?Vagy ez le van irva valahol?
2014. febr. 22. 19:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Bocsi, a gyerekek játszottak a mérőszalaggal és úgy elrakták, hogy most találtam meg... :) Remélem még nem késő.

Tehát a 14-es méretű kerékpárunk méretei:

a földtől a nyereg magassága: kb. 43 cm (+/- 1-2 centi, ami maga a nyereg vastagsága)

a pedál magassága a földtől lenti magasságban 14 cm, fenti magasságban 33 cm

Ha a kisfiad kicsit terpeszállásba állítod és leméred a lába belső hosszát, akkor megkapod kb. az "átlépési magasságot". Ez azt jelenti, hogyha ráül a biciklire, akkor a nyereg maximum ennyire lehet magasan a földtől, hogy leérjen a lába, tehát pl. ha a mi kerónkra ülteted, akkor 43 cm-nél hosszabbnak kell lennie a lábának. Nyilván ha lábujjara áll, akkor magasabb valamivel.

Remélem érthetően írtam le. :)

Ha még mérjek le valamit, akkor szólj, nagyon szívesen segítek!

2014. febr. 25. 12:23
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen,nagyon aranyos vagy hogy lemérted! :)

Tegnap megrendeltem neki,meg előtte elvittük a decathlonba,ott egy 14-esre meg egy 16-osra is ráültettem.A 14-es tökéletes lenne neki,de ugye ebbe a méretbe nincs ahol rendeltem neki,meg amúgyis ritkán kapható.

A 16-os is jó volt neki,tudott vele tekerni,ráért a pedálra a lába,annyi hogy a földre ugye nem ért le,de azt mondta ott az eladó,hogy amig pórkerék van,addig nem is baj ha a földre nem ér le a lába,a lényeg,hogy a pedálra ráérjen,és tudja tekerni,ő is azt mondta a 16-os kell neki.Úgyhogy végül egy 16-osat rendeltem neki.Még itthon egyébként lemértem,108,5cm magas,és a lábhossza 45cm.Remélem ez a 16-os is jó lesz neki,attól hogy nem ugyanaz a bicaj...

Köszönöm mégegyszer azért! :)

2014. febr. 26. 11:48
 13/16 anonim ***** válasza:
Szívesen! :) Az a biztos, hogyha ráül, úgyhogy jól tetted, hogy elvitted. Kényelmesebb lenne, ha a 16-osról leérne a lába, mert könnyebb neki felülni, leszállni, de majd belejön. Jövőre meg tuti jó lesz és tovább tudja használni. Ma pont találkoztunk a fiam csoporttársával, a gyerekek biciklivel voltak és a srác 16-oson, a fiam 13-esen. Bár a fiam nagyobb a srácnál, de így is látszott, hogy neki még azért simán jó a bicaj, a fiamnak már kicsi, szóval úgy 6 éves koráig a tiednek is biztos jó lesz! ) Milyen kerót rendeltél amúgy?
2014. febr. 26. 20:16
 14/16 A kérdező kommentje:

Igen,abba bizok én is hogy ezt nem kell 1-2 éven belül lecserélni majd :)

Ezt rendeltük neki:

[link]

2014. febr. 27. 18:38
 15/16 anonim ***** válasza:
Hű, szerintem nagyon jó kis bringát találtál! :) Vagányul néz ki és még az ára is "földi"! Biztos, hogy nagyon jókat fog a kisfiad kerekezni vele még nagyon sokáig!
2014. febr. 28. 10:54
 16/16 A kérdező kommentje:

köszi :)

Igen,tényleg jó árban van nagyon,meg nekem is tetszik.Próbáltam itt is utána érdeklődni,ismeri e valaki ezt a bicajt,de sajna senki :/ Jó lett volna 1-2 saját tapasztalat róla,akinek van ilyen.De remélem tényleg jó lesz,nem lesz semmi baja,és birja sokáig...

2014. febr. 28. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!