Kislányom újabban vetkőzéssel szórakoztatja magát? Mit tehetnék ellene?
Ismerős...
Az enyém 25 hónapos. Délután szokott levetkőzni - ill. este, ha nem akar elaludni...
Talán most javult valamit a helyzet - miután megmondtam neki, hogy ha mégegyszer leveszi a hálózsákot (este mást nem szokott levenni; pizsama van csak alatta), akkor fordítva fogom ráadni; ahogyan kényelmetlenebb lesz, de nem tudja levenni. Ez néhányszor ismételve talán segített... Jobb ötletem nem volt.
Napközben pedig mondtam, hogy megy be az ágyba aludni vacsora nélkül, ha megint leveszi a szandált-zoknit (ált. csak eddig jut) - erre azonnal vissza akar öltözni, ami persze egyedül nem megy; egyszer jutottunk el addig, hogy bekísértem az ágyba - megértette, sírt...de 1 perc után öltöztünk, és megmondtam, hogy legközelebb ott is marad. Nem volt legközelebb, említeni is elég.
Ha van jobb ötletetek, én is szívesen fogadom - utálom, ha "zsarolni" kell....
1. vagyok
A doktornénissel 2 "bajom" van: szeret oda menni - mivel én is gyerekgyógyász (rezidens) vagyok, tudom, hogy a gyereknek rossz, ha fél. A kórházban is, ha rájönnek, hogy még az infúziót is lehet játékként értékelni, segítenek ők is, az egész sokkal kisebb trauma nekik. Úgyhogy kislányom soha nem félt még az oltástól sem; megbeszéltük, hogy picit fájni fog, de elmúlik. Persze sírt utána vagy fél percet, de hazafelé vissza akart menni, hogy kér még :)
A betegségtől viszont nem baj, ha tart - azt már mondtam, hogy megfázik, és akkor nem tud játszani annyit, nem mehetünk ide vagy oda...
A krémeket pedig szereti: ha valamit nem teszek el eléggé, akkor kikeni az egészet a kezeire-arcára stb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!