3.5 eves lãnyom mas közegben ( nem otthon) kis alamuszi nyuszika. Hogy nevelhetnem több önbizalomra? Erösenb hatarozottabb jellemre?
Figyelt kérdés
Ma is voltunk gyerek rendezvenyen fel egy ora kelett mire ra tudtam venni jatszon a többiekkel.siman elaldogalt volna vagy 2 orat az niztos.itthon örökmozgô nagy szószatyar.es sajnos picit engedelmetlen.e teren a bünti szõnyeg elökeszitve2014. febr. 9. 17:29
1/5 anonim válasza:
Légy türelmes! Az én lányom is ilyen volt, még az óvodában sem tudott feloldódni. Néztem a gyerekeket a nyílt napon és ő volt a legcsendesebb. Most 15 éves, bárcsak csendes kis óvodás lenne megint. De olyan nagyszájú, belevaló csaj lett belőle, hogy csak na.
2/5 anonim válasza:
Én is csak türelemre tudlak biztatni. Az én lányom is dettó ilyen, mindig jó időbe telt (telik), mire idegen társaságban fel tud oldódni. Oviban sosem volt rá panasz, nem kellett rászólni (asszem 2-szer 4 év alatt), csendesen meghúzódott inkább. Most már iskolás, és most sem egy szerepelni vágyó, feltűnési viszketegséggel megáldott gyerek, de már egyre nyitottabb. Rengeteg barátja van, akik között nagyon jól érzi magát, szokott szerepelni (1-2 száz ember előtt is már), és egyre könnyebben ismerkedik is. Sosem lesz egy extrovertált emberke, de nem is baj. A lényeg, hogy ő jól érezze magát a bőrében. :) A fiam az ellentettje, vele itthon jobban bírok, mint anno a nővérével, de neki meg lazán van önbizalma az oviban is visszabeszélni, meg akaratoskodni. Mióta ő kiscsoportos, visszasírom a lányom ovis éveit. :)
3/5 anonim válasza:
Enyém is ilyen volt, amíg ovis nem lett. Azóta jobb a helyzet, bár teljesen idegen helyen még most is visszavesz.
4/5 anonim válasza:
Sehogy nem nevelheted erősebb jellemre, a körülményeket biztosíthatod, hogy fel tudjon nőni a feladatokhoz. Ne erőszakold, ne agitáld sokat hogy mit csináljon, csak teremtsd meg azokat helyzeteket ahol gyakorolhatja ezt. Legyél ott neki, mint biztos pont. Ennyit lehet tenni, a többi rajta múlik.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszike ment a zöld kêz
2014. febr. 11. 19:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!