Szorulásra ki milyen megoldást kapott orvostól?
Kislányom lassan 3 éves lesz, úgy 1,5 hónapja "dugult be", korábban semmi ilyen gond nem volt. Azóta hetente 1x van kaki. Laevolac, kúp, sok folyadék, helyes táplálkozás stb..ellenére is képes visszatartani. Tegnap volt a 8. kaki-mentes napja, elvittük háziorvoshoz, aki tanácstalan volt, adott beutalót gyerekgyógyászatra.
Ma éjjel sikerült kakilnia, így ma ott megúsztuk a beöntést, megállapították, hogy szervi baja nincs. A doki nagyon szorgalmazza a beöntést, de én nem tartom végleges megoldásnak és ha a gyerekem egyébként is pszichés ok miatt járt így, akkor inkább azon lennék, hogy azt kiderítsük és megszüntessük.
Szóval a doki ezzel az oldallal nem is foglalkozott, Laevolac mellé még Guttalaxot is javasolt, és ha így együtt sincs javulás akkor vigyük vissza pár nap múlva és beönti... :(
Szeretném tudni, aki volt már így, végülis mivel és hogyan oldódott meg és mennyi idő alatt. (mellékesen az is érdekelne, ha beöntésre kerülne a sor, az hogy zajlik pontosan és mennyire "sínyli" meg a gyermek??)
Köszönöm előre is!
Az én lányom alapból lassan emészt. Emellett még ő is képes visszatartani, de nem látom ennek különösebb pszichés okán, egyszerűen "van fontosabb dolga is", magyarán nem akarja abbahagyni a játékot a kakilás miatt, ha nem muszáj.
Nekünk is a beöntést javasolta a doki meg a paraffinolajat. 8 napot azért nem vártam, 4 volt a maximum, azért is már jól leszidott a doki...
Nekem az a megoldás vált be, hogy gyakran főzök olyasmit, amit szeret, tehát sokat eszik belőle, de muszáj neki kakilnia utána. Nekünk ilyen (bármilyen meglepő) a híg krumplifőzelék, borsó (zöld vagy sárga), kukorica, sütőtökleves, spenót, nyáron a gyömölcsleves, a gombakrémleves.
2,5 éves kislányomnál a max. 6 nap volt. Ő is visszatartja, szorít és nyom egyszerre. Szörnyű még nézni is, nemhogy átélni.
Nálunk se javasolt a doki semmi különöset, csak azt hogy egyen sokat, tartalmasat ami kinyomja a kakit. Ez azért nehéz, mert amikor szorulása van enni se akar nagyon.
Szóval ördögi kör.
Én is kipróbáltam már minden klasszikus módszert, de igazából semmi se segített.
Most ki fogom próbálni a Dr.Hummel mikrorostos gélt. Ma hozta a futár, holnap elkezdem adni neki.
Olvass utánna te is a neten, hátha látsz benne fantáziát.
Köszönöm, még nem merem elkiabálni, de talán rendeződik a dolog, nagy trükkök árán, de sikerül naponta egy joghurtot megetetni vele + mandarin esténként, s egy hete 1-2 naponta van kaki most.
Talán megértette, ha ezeket megeszi + naponta kakil, akkor nem lesz kemény és nem fog fájni... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!