Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves gyermekem van, lett...

3 éves gyermekem van, lett egy kiskutyánk, kisfiam örökké a szájában turkál, kaphat el valamilyen betegséget?

Figyelt kérdés
Nem tudok minden pillanatban arra figyelni, hogy ne nyulkáljon a szájába, már egy milliószor elmondtam, hogy nem szabad! Kaphat el valamilyen betegséget, férgességet? A kutya jelenleg még bent van velünk a házban egy elkülönített helyen, de sokat van vele a kisfiam, mikor befejezi a kutyázást egyből kézmosás, de közte is nyulkál a szájában
2014. jan. 30. 11:41
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
Be kell oltatni a kiskutyát meg féregteleníteni, és semmi baja nem lesz a gyerekednek. Sőt. Jó erős lesz az immunrendszere.
2014. jan. 30. 11:43
 2/9 A kérdező kommentje:
9 hetes a kutya, egy oltása már van és 3x volt féregtelenítve, most kapja hétfőn a második oltását!
2014. jan. 30. 11:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Ez esetben semmi baja nem lesz a fiadnak, megnyugodhatsz. Persze így is mondani kell neki, hogy ne nyúljon kutyás kézzel a szájába, meg kutyázás után kézmosás. De nagy baja nem lesz tőle.
2014. jan. 30. 11:48
 4/9 anonim ***** válasza:

Mi videki gyerekek voltunk rengeteg allattal es hat mi is simogatas jatek stb arcunkhoz szemunkhoz orrunkhoz nyultunk...

Nem volt olyan fel ev hogy ne feregirtoztak volna minket is (pedig nalunk is figyeltek a kutyakra de ha kobormacska szarik az udvaron az ugye lehet ferges... Kutya meg mar ossze is szedte)...

Parvos volt a kutyank de en apoltam mikor az allatorvos is lemondott mar rola... Semmit se kaptunk el roluk a fergeken kivul...

2014. jan. 30. 11:59
 5/9 anonim ***** válasza:

Én is állatok között nőttem fel kb. és ehhez képest még férges se voltam :)

Nem lesz semmi baja, ne aggódj, csak gondoskodjatok megfelelően a kutyiról is :)

2014. jan. 30. 12:01
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem lesz baja, de nem árt, ha a kakáját alaposan szemügyre veszed egy darabig...mármint a kisfiadét :-)
2014. jan. 30. 12:06
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha féreghajtót kapott a kutya és állatorvoshoz jár, akkor én nem tiltanám meg, hogy összenyálazza a gyereket. Kell ennyi bacilus, nem tartom jónak a steril környezetben tartást, és egy hároméves már nem kisbaba. Még jól is jár vele, hamarabb erősödik az ellenálló képessége. Az nem baj, ha a gyerek nyúlkál a kutya szájában, de azért azt nem engedném, hogy a kutya szájon nyalja a gyereket. És evés előtt persze kézmosás, ahogy te is írod.
2014. jan. 30. 12:24
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem a kutya szájában nyúlkál, hanem a sajátjában a kutya simogatása közben-után...
2014. jan. 30. 12:29
 9/9 anonim ***** válasza:
ja ééértem.... hát ez picit azért meredek, nem ártana leszokni róla, de különösebben nem tragikus azért
2014. jan. 30. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!