Alvásprobléma? Mit tehetnék?
14 hónapos lányom hónapok óta nem alszik éjszaka. Pontosan 10 hónapja. Van hogy óránként fent van, nyüglődik, forgolódik. Iszik pár korty teát, és alszik tovább, de ujra és ujra felkel. Éberen alszik, mert van h pisilni sem tudok tőle kimenni, mert egyből ordít.
9 hónapos korától nem alszik kiságyban. Már mindent kipróbáltunk, sedatif pc, ágy átrakás, sőt még másik szobába is mentünk aludni, hátha ott jobb. Még természetgyógyászhoz is elvittük, de semmi. Amikor jön a foga, az oké, h sűrűbben fent van. Ha már csak 2-szer van fent este, az már jó.
Valakinek van valami jó ötelete, mit tehetnénk még? Mert már nagyon nem bírjuk.
Szia!
Dettó ugyan az a mi problémánk mint amit az egyik anuka irt és mi is 17 hónaposak vagyunk. Kb 7 hónappal ezelőtt újra ébredt és meg kellett etetni......azóta ez ugyanigy tartott minden éjjel egészen 1 hónappal ezelőttig, amikor megszünt az alvás és etetés probléma.
Nálunk is ugye velünk aludt amikor beteg volt 1x 3 hétig...hozzászokott és azóta éjjel 1-kor felébredt és már sehogy sem lehetett vissza altatni a saját ágyába.
1 hónappal ezelőtt valahogy eszembe jutott hogy ugye a mi ágyunk puha az övé meg kókuszmatrac meg ugye no párna.
Hát kitaláltam,hogy mikor este elaltatom az ágyunkban utána úgy teszem az ágyába, hogy neki adom a nagypárnám és azon alszik....
Na kedves anyukák..... azóta alszunk éjjel, mindenki a saját helyén és nem kell éjjel etetnem sem!!!!!
HUgoméknál szintén ez volt a probléma, elmondtam neki hogy igy tettem és ő is kipróbálta...azóta ott is alszik a gyerek..
Próbáljátok ki hátha nektek is beválik...lehet hogy a picinek csak egy párnára van szüksége.:))
Irjátok meg hogy bevált-e?!
a szeparációs szorongásnak az a lényege,hogy tudatosul benne,hogy ő egy különálló lény,anya nélkül is létezik,ezért megijed,ha nem lát, ezért gondolom,főleg ha együtt alszotok,hogy nem ez lehet a gond
nincs túl sötét a szobában,vagy esetleg nem apát hiányolja,ha ő is veletek alszik,akkor is felébred?
Szia.
CSak az én történetemet tudom leírni.
Szintén lányom van.Rebeka 14 hónapos koráig szopott.Ekkor hagytuk el az éjjelit mert ma´r 6x 7x ébredt ciciért egy éjjel.E`s minden éjjel Hétröl hétre.Már kész voltam.....
Onnantól is ébredt,de 3x 4x volt,hogy 2x.Ekkor kért inni,vizet kapott.Jött mellém a nagyágyba és aludt tovább.Velem aludt 6 hós korától.A kiságyban aludt el,de jött a nagyágyba elsö vagy 2. ébredéstöl.Aztán érdekes 18 hós korától nem jön a nagyágyba csak korán reggel,mikor ébred.1/2 6 általában.Van,hogy vissza is alszik a kiságyban.Magától állt át arra,hogy aludjon éjjel ébrede´s nélkül.Igaz sokáig tartott,de sikerült.Egész idáig 6x 7x aludta át az éjjelt.Igaz vannak ébrede´sek,mert leszokott 21 hónaposan a pelenkáról.2 hét alatt teljesen szobatiszta lett. :)
Van,hogy ébred pisilni éjfélkörül,van,hogy csak reggel.
A lényeg az,ha inni kér,adj neki,de vizet,ha rád van szügsége,vedd magadhoz.Elöbb utóbb leszokik róla magától.Minden gyermek agya más idös korban érett meg az átalvásra.
Növéremék lányánál ugyan ez volt.CSak ö 3 éves koráig ment át a nagyágyba......
A fiúval nem is voltgond,és most sincsen.Mármint az alvással.
Most mink is fiút várunk,remélem,hogy ö aludni fog.
A lényeg kitartás!!!
22 hós,17 hetes.
Nekem 14 hós a kislányom. Kb éjjel 11-12 mire elalszik.
Pedig sokszor nem is alszik du. Akármit csinálhatok vele, éjszaka is föl szokott sírni inni aztán alszik tovább. Ő külön alszik járókába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!