Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tetrán szemkenőcs fütyibe?

Tetrán szemkenőcs fütyibe?

Figyelt kérdés
A 3 éves kisfiam most lett túl egy bacis (láz, köhögés, orrfolyás) betegségen.2 napja mondogatta, hogy csíp a pisije. Én először a C vitaminra gondoltam, így nem adtam neki 2 napig, de nem múlt el. Ma elvittem a doktornénihez és azt mondta, hogy valószínűleg a baci bekerül a kukiba. Kamillás fürdőbe kell ültetni és tetrán kenőccsel kellene kenni. Nem tudom, hogy be kenjem-e, mert eleve 8 év alatt nem ajánlott és teljesen más kezelésre ajánlják.

#pénisz #3 éves #tetrán szemkenőcs
2014. jan. 15. 18:57
 1/8 anonim ***** válasza:

Vidd el egy normális orvoshoz!

Aki elküld laborba és csinál vizeletvizsgálatot és normálisan kikezeli a fiadat!

Ha bakteriális húgyúti fertőzése van, az nem fog attól elmúlni, hogy kenegeted Tetran-al a kukiját. Egyébként lehet Tetran-t használni kisebb gyerekeknél is. De az felületi kezelés. Ha ott, a kukija felületén van a fertőzés. Viszont ha fáj a pisilés neki, akkor a fertőzés a húgyutakban van, ami egy vizeletvizsgálattal könnyen kideríthető és akkor antibiotikumos kezelés kell szájon át, mivel az hatni fog a húgyutakba is.

Amennyiben ez nem fog megvalósulni, a kórokozók könnyen elszaporodnak a húgyutakba, eljut a veséig és nagyon könnyen vesemedence gyulladást okozhat. Nálunk még pár hónapos volt csak a kisfiam, amikor átesett ilyenen, 1 hétig voltunk vele kórházban és vénásan kapta az antibiotikumot és hozzá nagyon magas láz és erős fájdalmak jártak. Én azt nem kívánom senkinek!

Az orvosotok nagyon felületes volt.

Lehet ha elvinnéd urológiára, jobban járnátok.

2014. jan. 15. 19:06
 2/8 anonim ***** válasza:
A tetrán nem szemkenőcs hanem gyulladáscsökkentő. Ha a doki azt mondta, akkor természetesen kend, ártani nem fog csak használni.
2014. jan. 15. 19:07
 3/8 anonim ***** válasza:

honnan veszed, hogy tetrán az szemkrém?

én fiamat 1 évesen kentük vele, benőtt a körme és ezt írták rá.

ha az orvos azt mondja, akkor talán neki higgy és ne vadidegeneknek a neten.

ezt soha nem értettem, miért itt vitatják meg az anyukák az orvosi kezelési módokat!!!

2014. jan. 15. 19:26
 4/8 A kérdező kommentje:
3-as a krém dobozára is rá van írva, hogy szemkenőcs. Orvos és orvos között is van különbség, ezért kértem személyes tapasztalatokat. Én elolvasom a betegtájékoztatót és aggasztott a dolog.
2014. jan. 15. 19:33
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

"ha az orvos azt mondja, akkor talán neki higgy és ne vadidegeneknek a neten.

ezt soha nem értettem, miért itt vitatják meg az anyukák az orvosi kezelési módokat!!!"

Ne is haragudj már meg, de egy gyereknek fáj a pisilés és minimum egy vizelet vizsgálatra nem küldi el a gyereket??? Hanem kenje be a kukiját? Az én szememben az ilyen nem felelősségteljes orvos! Csak a véleményemet mondtam el, ezt talán még lehet, nem? És hány gyerek betegedik meg jobban, vagy kerül kórházba a gyerekorvos nem törődömsége miatt? Nem 1, nem 2.

2014. jan. 15. 19:34
 6/8 anonim ***** válasza:

nem tudom, hogy kell vizsgálni, hisz nem vagyok orvos. na meg nem is az volt a kérdés, hogy jó orvoshoz járnak-e a kérdezőék, hanem hogy tetrannal kenje e a kisfia kukacát ha az orvos ezt írta rá.

egyébként most olvastam el a betegtájékoztatót és egy szóval nem írja, hogy szemkenőcs lenne. ezt honnan szedted???

8 év alatt pedig fokozott elővigyázatossággal alkalmazható, orvosi utasításra. tehát ez azt jelenti, hogy ne kencseld be vele a gyerekedet csak mert szerinted az jó, akkor használd ha az orvos írja fel, hisz ez egy antibiotikum, ahogy a betegtájékoztató is írja.

de igazat adok abban az első válaszolónak, hogy el kell akkor vinni másik orvoshoz ha szerinted nem jó ellátást kap. viszont orvosi kérdésben akkor se értem miért itt, laikus anyukáktól kérdezel, számomra ez felelőtlenség!

2014. jan. 15. 20:08
 7/8 Jégtánc ***** válasza:
Tetrán kenőcsnek több fajtája van.Szemkenőccsel nem kenném.Ahogy előttem is írták inkább vizeletvizsgálat.
2014. jan. 15. 21:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Azon nyomban vizeletvizsgálat! Ha baci van a vizeletben, azt kezelni kell, de nem tetránnal!

Ha simán piros a fiam kukaca vége, én betadin-nal szoktam lemosni, el is múlik hamar.

De ha baci van a vizeletben, azt antibiotikummal kell kezelni.

2014. jan. 15. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!