Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnám szófogadóbbá...

Hogyan tudnám szófogadóbbá tenni 20 hónapos kislányomat? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
A lényeg, hogy nyilván már beindult a dackorszak, a kedvenc szava a nem, vagy ha valamit nem engedek, vagy abba kell hagyni, jön a hiszti. Ez gondolom ebben a korban normális. Ami viszont számomra gond, hogy szinte egyáltalán nem érdekli, hogy mit mondok. Mindenért könyörögni kell neki, "gyere ide", vagy "gyere enni", vagy "ne nyisd ki a szekrényt", nem érdekli. A vége az, hogy elkapom és viszem ahova akarom vagy el onnan, ahonnan szeretném. Ha azt mondom, hogy dobd ki a kukába, tedd az asztalra, azt általában végre hajtja. Sokszor az egész nap egy harc. Nem szeretném, ha neveletlen lenne, viszont sokszor teljesen tehetetlennek érzem magam. Tudnátok tanácsot adni, hogy mit tegyek? Bocs, hogy hosszú lett.
2014. jan. 14. 15:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Én pl. beletörődtem..:)

Szerintem nem ebben a korban dől el, hogy egy gyermekből milyen gyermek lesz. (neveletlen-szófogadó stb.)

Az én fiam ugyanilyen, ő is 20 hónapos..:)

2014. jan. 14. 15:06
 2/6 anonim ***** válasza:

Nézzetek meg együtt mindent. Minden fiókot, minden kütyüt, mindent-mindent. Mindegyiknél mondd el, hogy ezt x. nem nézheti meg egyedül, csak anyával, szóljon neked, ha szeretné. Ha mégis megnézi, párszor mondd el, hogy szólnia kellett volna neked. Nálunk 1-2 alkalom után minden illetéktelen részt kihúzott a kiscsaj a vadászterületéről, kb. 14 hónapos kora óta pontosan tudja, hogy mit szabad, és mit nem (dvd-ket nézegetheti - soha nem használjuk őket - egyet kivéve, ami apa díszdobozos keresztapa gyűjteménye. megtanulta - amikor meglátja, rámutat, hogy apa, és nem nyúl hozzá. a szobájában van egy rámolós fiókja, abban vannak az otthoni cuccai, ezeknél nem olyan fontos, hogy szuper módon legyenek vasalva. abból kirámolhat, ha vissza is teszi. párszor a többit is megpróbálta kihúzni, kértem, hogy mutassa meg melyik a pankáé. megmutatta, nem húzta ki, amit nem volt szabad, most már mondja az övére, hogy panka! :) minden helyiségben van valami, amit szabad neki is kihúzni, szépen megtanultuk, hogy a többit nem.

Hiszti: nálunk lett egy nyugisarok. Ikeás levél a falon, sok párna a játszószobája sarkában (fontos, hogy ne az alvószobában), és ha hiszti van (mert nem engedi, hogy segítsek öltözködni, vagy mert akármi van), akkor odaviszem, megsimogatom, megmondom neki, hogy anya kint várja, jöjjön, ha végzett. 2 perc alatt már minden helyrejön, utána megbeszéljük, hogy panka még pici, próbálkozzon ő is, de anya segít felvenni a csizmát.

Én ezekre esküszöm, nincs gondunk illetéktelen kezekkel semmilyen helyen, hiszti persze akad, de hamar múlik.

2014. jan. 14. 15:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha nem csinálja meg, amit kérsz, akkor odamész hozzá, megfogod, és odaviszed. Ha így se, akkor 'megfenyegeted' játékmegvonással vagy ami épp tetszik neki, elveszed.

Később, amikor már tudja, hogy úgyis meg kell csinálni, mert odaviszed, akkor előre figyelmeztetheted, hogy ha nem csinálod meg, akkor odaviszed. Ekkor magától fog menni oda. Nálunk bevált, bár már 2,5 évesen jobban felfogta ezt a helyzetet.

2014. jan. 14. 21:19
 4/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. ..és mondjuk szekrénybecsukásnál odamész, és becsukod helyette, őt leszidod "ha kérlek h tedd meg, akkor tedd meg", és elviszed onnan (hogy nehogy eszébe jusson kinyitni mégegyszer).
2014. jan. 14. 21:20
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Sokkal okosabb nem lettem, ezeket nagyjából csinálom is, csak nincs hatása. Az akaszt ki leginkább, hogy egy egyszerű "gyere ide" sem működik. Nem tudom, hogy ez normális ebben a korban, vagy valamit rosszl csinálok.
2014. jan. 15. 15:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Normàlis.

Ha nem jön, odamész érte. Egy idő utàn észreveszi h nem tud kibujni alóla. Idővel próbàlkozni fog, de ahogy làtja rajta, hogy úgyse hagyod annyiban, meg fogja csinàlni maga.

2014. jan. 15. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!