10 éves gyereknek érdemes beadatni a bárányhimlő elleni oltást ha még eddig nem kapta el?
öcsém kb 3 éve kapta el,akkor volt 12 éves.Nagyon gyorsan kb 1 hét alatt lement az egész,különösebb gond nélkül.
Én lehet várnék még...
érdekes és jó a cikk,de szerintem tökre nem tartozik ide...
a kérdező nem a kötelező védőoltások ellen van,hanem kimondottan 1 oltásról kérdezett.
Én változatlanul azt írom kérdező,hogy várnék,ha pár éven belül nem kapja el,akkor beoltatnám!
Igen. Fiúnak, lánynak egyformán.
#1-esnek: a mumpsz az, amit ha felnőttkorban kap el egy férfi, nagy bajt okozhat (nagyon gyakori szövődmény akkor a heregyulladás, ami meddőséghez vezet. És nagyon fájdalmas). A felnőttkori bárányhimlőben nincs különbség a nemek között: mindkettőnek rosszabb, mint gyerekkorban.
De MA MÁR a legjobb, ha kap védőoltást, mert még mindig jobb, ha az oltás dacára kijön rajta néhány tünet, mert az szövődménymentes és sokkal gyengébbek a tünetek (néhány pötty maximum, láz és rossz közérzet nélkül) - mint ha teljes erejével tör ki rajta. Azt ugyanis nem lehet tudni, hogy kinél milyen erősen és milyen szövődményekkel jár gyerekkorban is a bárányhimlő. Jó tudni, hogy még ma is meglehetősen nagy a valószínűsége a "vad" (természetes úton megkapott) bárányhimlőből fakadó szövődményeknek. Az oltás ellenére megjelenő "bárányhimlőnek" viszont nincs szövődménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!