2 éves fiam beteg és elviselhetetlen, ahogy viselkedik. Mit lehet ilyenkor tenni?
Beteg, mint valami lázas és stb vagy agyilag van valami?
Egy 2 éves nem köpi szembe az anyját, ha normális, már elnézést.
Fekudjetek le ilyenkor kesobb. Addig meg kosd le. Ilyenkor szerintem engedhetsz egy kicsit. Pl. Nezhessen tobbszor meset. Kaphatna ilyenkor nasit(valami keksz,gumicukor), olvass neki meset. Nekunk azt is mondta meg a vedono,hogy ha jol feloltoztetem,akkor egy kicsit kimehetunk a friss levegore,hogy tisztuljon a szervezete.
Remelem segitettem:)
Sajnos az ilyet türelemmel végig kell csinálni.
A fiam is olyankor kész borzalom sajnos, ha beteg, olyankor ő sem hajlandó gyógyszereket bevenni, köpi ki, egész nap mindenért sír, de mondjuk nálunk azért van ez így, mert mikor beteg, keveset alszik és fáradt. És ha fáradt, akkor nyűgös. Ilyenkor én sem alszom, ő sem alszik, ő is ideges, én is ideges vagyok, de a gyógyszereket mindig beadom, akkor is, ha nem tetszik neki, ilyenkor próbálom más dolgokkal lekötni, mese, játék, ha nem annyira beteg, kicsit ki szoktam vinni levegőre és lassan ugyan, de eltelik az a pár nap. Aztán amikor már rendesen alszik, akkor ezek a hisztik is el szoktak múlni. Ilyenkor közvetlenül lefekvés előtt szoktam neki pl. fájdalomcsillapítót, köhögéscsillapítót, orrszívást csinálni, mikor melyiket kell, hogy minél jobban megkönnyítsem az alvását, így azért valamennyivel jobban tud aludni, ezáltal kipihentebb, kevésbé nyűgös.
A kisfiam most, a legutóbbi betegség alkalmával kapott először Spiropent-et, azelőtt sosem kellett és azelőtt is rosszul, ugyanúgy viselte a betegséget. Szóval nem lett más, vagy rosszabb Spiropent mellett sem.
Vannak ilyen gyerekek, akik ilyen rosszul viselik a betegséget. Lehet hogy a te fiad is, meg az enyém, meg még sokunké ilyen.
Én kérdeztem a Spiropentet. Lehet attól is. Ha már négy napja beteg, gondolom jobban van. Így már sok neki az adag belőle. Mennyit kap? Az én amúgy nyugis, és nagyon jól viselte a betegséget mindig, asztmatikus hörghurutja volt, fulladt, alig bírt beszélni, de tök nyugisan, ahogy kijött a hang végig verselt a kórházig, aztán kapta a gyógyszereket, jobban lett, és jött a dühöngés, hiszti. Olvasgattam a betegtájékoztatót, felhívtam a gyerekorvost, és megegyeztünk hogy csökkentem, felezem az adagját belőle, és folyamatosan elhagyjuk (ha ugyanúgy jó az állapota persze, és nem lesz rosszabb-nem lett), és fél nap múlva visszaváltozott a gyerek. :-)
A Spiropent tágítja a hörgőket, de hat minden érre, a doktornő úgy fogalmazott, hogy nagyon zizeghet tőle a gyerek... és köptetőnek is jó, ha mélyről jön a cucc. Ha nem fullad, vagy csak kicsit nehezebb a légzése, és van otthon Ventolin, azt használom. Remélem ettől van, és ha csökkented jól lesz. Ha nem vagy biztos benne, kérdezd meg a dokit is.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!