Milyen étvágynövelőt lehet adni a gyereknek, ami hatásos is?
szinte semmi tejterméket nem eszik
2-3 naponta a kakaót, de azonkívül nem igazán
édességeket sem eszik, azt nem is nagyon engedem, mert akkor méginkább elvenné az étvágyát
igazán se a védőnő, se a doki nem foglalkozik vele, mert nem néz ki kórosan soványnak
Az én unokaöcsém alapból nem eszik meg semmilyen tejterméket, utálja. Mégis ugyanúgy keveset eszik.
Szerintem ne a kajálás legyen a központi kérdés, és akkor rendeződik a helyzet.
Mindig együtt üljetek le enni (napi 5!!! étkezés), ti is egyetek, előtte is legyen étel, és akkor is üljön ott, amíg ti esztek, ha hozzá sem nyúl. De ne eröltessétek, csak mutassatok példát neki, és mutassátok meg, hogy kajaidőben nincs játék, akár eszik, akár nem.
AMúgy szerintem az egy marhaság, hogy az édesség elveszi a gyerek étvágyát... Ha ebéd előtt 2 perccel megiszik 3 dl baracklét, az igen, elveszi. De ha 1 órával korábban eszik 2 kocka csokit, akkor pont hogy éppen evésre leesik a vércukorszintje, és éhes lesz. (A felnőttek is ezért híznak el, eszik a sok finomított szénhidrátot, isszák az üdítőket, és a vércukorszintingadozás miatt akkor is éhesnek érzik magukat, ha nem sokkal korábban ettek.)
Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy tömd édességgel, mert én se engedném, de néha azért ki lehet használni.
Étvágyat csinál még a paradicsomlé, de nagyon kevés gyerek issza meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!