A 4 éves kis lányom szellemeket lát! Azt mondja már ötödik hete hogy egy bácsi figyeli őt minden este mielött elaludna, ezért alszik már lassan 2 hónapja velem meg a férjemmel! Valami ötlet?
Először is nem történt a családodban valamilyen esemény, amit traumaként élne meg a kislányod? Gyermekszületés, haláleset, betegség, hosszabb távollét apának vagy anyának, esetleg egy hangosabb veszekedés, vagy valamilyen konfliktus, aminek szemtanúja lehetett. Nem jön az életetekbe valamilyen változás a közeljövőben, amiről apával beszélgettek és esetleg ő is hallja?
Egyébként megkérdezheted a kislányod, hogy pontosan hogy néz ki a bácsi, beszélgessetek el róla és ne úgy, mint a félelme tárgyáról, hanem úgy, mintha egy ismerősről lenne szó, kérdezd meg, hogy hívják és honnan jött. Érdeklődd meg, hogyan tudna nem félni tőle, szerinte mit kellene tennie, hogy elmenjen, esetleg te is vess be valamilyen ötletet arra, hogyan lehetne "elküldeni" a bácsit és megkérni, hogy ne legyen ott vele mikor elalszik. Miért mentetek pszichológushoz 5 hét után? Nekem ez olyan fura. A pszichológus szerintem arra próbált rávilágítani, hogy a halál az élet természetes velejárója, mert lehet a kislányod a halál foglalkoztatja éppen, ezért látja a bácsit. Bár úgy tudom a gyerekek 6 éves koruk körül kezdik el egyáltalán értelmezni azt, hogy valaki meghal. Lehet nem a legprofibb módon tette a szakember a dolgát:(
Az nem lehet, hogy valamelyik csoporttársának, barátjának halt meg valakije és ez számára rémisztő vonzattal bír?
Unokatesóm négy éves kislánya szintén ilyesmiket mond: egy bácsi ül az asztalon, áll a sarokban, itt-ott áll. Persze unokatesóm nem lát semmit. Aztán elkezdte kérdezgetni, hogy milyen az a bácsi. A kislány elmondta, ahogyan ő látja, unokatesómnak pedig úgy gondolta, hogy a leírás a kislány nagyapjára ráillik, aki akkor halt meg, amikor még unokatesóm hasában volt a kislány, tehát soha nem láthatta. Egy családi albumot kezdett el nézegetni vele és a kislány felismerte a nagyapót.
Nekem az jutott eszembe, hogy ha van kamerátok, akkor esetleg be lehet kapcsolni, és valami olyan szögben elhelyezni, hogy vegye a kislány szobáját, hátha felvesz valamit.
Megoldodott?
Nálunk Reiki mester jàrt az segitett.
Neee, ekkora kamut.😃
A gyerekek simán tudják manipulálni a szülőket, tudom a saját fiamról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!