Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A 4 éves kis lányom szellemeke...

A 4 éves kis lányom szellemeket lát! Azt mondja már ötödik hete hogy egy bácsi figyeli őt minden este mielött elaludna, ezért alszik már lassan 2 hónapja velem meg a férjemmel! Valami ötlet?

Figyelt kérdés
Azt mondja hogy egy bácsi figyeli horgász sapkában meg szólítgassa hogy: "Lara, gyere velem!". Amikor épp szerinte ott volt próbálta megmutatni, sírva is fakadt hogy én miért nem látom. Nagyon féltem őt és már fogalmam sincs mit csináljak. Egyik gyerekemnél se volt ilyen, csak nála!

2013. dec. 17. 17:27
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs Dédijéről képünk. Óviba is bementem már, minden könyvet végig mutogattak, csak vizipók meg Barbis kiskönyveik vannak! Tv-n meg csak Minimax van beállítva! Most is pityeregve aludt el hogy ki az a bácsi?! Olyan hihető már hogy tényleg elhiszem van ott valaki! Vagy ennyire lehetne félni képzelettől?!
2013. dec. 17. 22:25
 12/20 anonim ***** válasza:
26%

Először is nem történt a családodban valamilyen esemény, amit traumaként élne meg a kislányod? Gyermekszületés, haláleset, betegség, hosszabb távollét apának vagy anyának, esetleg egy hangosabb veszekedés, vagy valamilyen konfliktus, aminek szemtanúja lehetett. Nem jön az életetekbe valamilyen változás a közeljövőben, amiről apával beszélgettek és esetleg ő is hallja?

Egyébként megkérdezheted a kislányod, hogy pontosan hogy néz ki a bácsi, beszélgessetek el róla és ne úgy, mint a félelme tárgyáról, hanem úgy, mintha egy ismerősről lenne szó, kérdezd meg, hogy hívják és honnan jött. Érdeklődd meg, hogyan tudna nem félni tőle, szerinte mit kellene tennie, hogy elmenjen, esetleg te is vess be valamilyen ötletet arra, hogyan lehetne "elküldeni" a bácsit és megkérni, hogy ne legyen ott vele mikor elalszik. Miért mentetek pszichológushoz 5 hét után? Nekem ez olyan fura. A pszichológus szerintem arra próbált rávilágítani, hogy a halál az élet természetes velejárója, mert lehet a kislányod a halál foglalkoztatja éppen, ezért látja a bácsit. Bár úgy tudom a gyerekek 6 éves koruk körül kezdik el egyáltalán értelmezni azt, hogy valaki meghal. Lehet nem a legprofibb módon tette a szakember a dolgát:(

Az nem lehet, hogy valamelyik csoporttársának, barátjának halt meg valakije és ez számára rémisztő vonzattal bír?

2013. dec. 18. 07:24
 13/20 A kérdező kommentje:
Nem veszekedünk férjemmel szinte soha. Senkise halt meg családba csak mielött ő megszületett. Kérdeztem őt a bácsiról és azt mondta hogy: Hosszú korom haja van (így mondja a feketét), beszélni meg nem mer hozzá. Arról meghogy meghalhat a pszichológus elött nem is beszélt, oda meg azért vittük hátra kitudja deríteni hogy csak képzelődik-e. De ott is szentül álitotta hogy az ott egy létező ember akit mi nem láthatunk.
2013. dec. 18. 08:32
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Unokatesóm négy éves kislánya szintén ilyesmiket mond: egy bácsi ül az asztalon, áll a sarokban, itt-ott áll. Persze unokatesóm nem lát semmit. Aztán elkezdte kérdezgetni, hogy milyen az a bácsi. A kislány elmondta, ahogyan ő látja, unokatesómnak pedig úgy gondolta, hogy a leírás a kislány nagyapjára ráillik, aki akkor halt meg, amikor még unokatesóm hasában volt a kislány, tehát soha nem láthatta. Egy családi albumot kezdett el nézegetni vele és a kislány felismerte a nagyapót.

Nekem az jutott eszembe, hogy ha van kamerátok, akkor esetleg be lehet kapcsolni, és valami olyan szögben elhelyezni, hogy vegye a kislány szobáját, hátha felvesz valamit.

2013. dec. 18. 09:48
 15/20 anonim ***** válasza:
Esetleg mikor te is ott vagy,és látja,akkor kérd meg a lányodat hogy kérdezgesse a bácsit,hogy kicsoda,és miért van ott...hátha sikerül kideriteni valamit...senki nem őriz régi képeket?(csak mert nekünk is megvannak a mamám képei,hiába nem tudjuk már ki van rajta,de megőriztük)
2013. dec. 18. 10:22
 16/20 A kérdező kommentje:
Csak fényképezővel probálkoztunk hogy probálja lefotózni, de ahogy arra számítottam a képen egyetlen lélek sincs! A bácsihoz meg akkorse beszél ha ott vagyok, csak lesüti fejét és hozzám bujik! Lassan ott tartunk hogy óvonő hív fel hogy hozzam haza mert beült sarokba és nem hajlandó játszani vagy tízóraizni! Olvastam hogy megkell kérni gyerek elött azt a bácsit hogy legyen szíves távozni, ilyenkor megkér kislányom hogy ne idegesítsem bácsit. Nem értem már mivan, de ha így megy tovább biztos elköltözünk!
2013. dec. 18. 11:17
 17/20 anonim ***** válasza:
Szerintem semmiképpen ne beszéljen hozzá!!! Hívjatok egy médiumot, hátha az tud segíteni.
2013. dec. 19. 14:53
 18/20 anonim ***** válasza:
Ezt nem kitalálja a lányod.ez valós ilyen van.beszélgess vele sokat mond neki h ne féljen.a nagypapáról meg keressetek képet és mutassátok meg neki h az vagy nem.nagyon sok ilyen történetet hallottam már.
2013. dec. 20. 22:36
 19/20 Mayra ***** válasza:

Megoldodott?

Nálunk Reiki mester jàrt az segitett.

2014. jún. 28. 00:07
 20/20 anonim válasza:
0%

Neee, ekkora kamut.😃

A gyerekek simán tudják manipulálni a szülőket, tudom a saját fiamról.

2015. jan. 26. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!