Ha nem lázas a gyereked, viszont köhög és folyik az orra, akkor megy oviba?
Ezért biztos lepontoztok, de leírom.
Szeptemberbe kezdte a kislányom az ovit és az első héten csütörtökön elkezdett köhögni és folyt az orra. Péntek reggel levittem az orvoshoz, aki azt mondta, hogy ezzel nem kell otthon maradni, mert akkor márciusig otthon lehetünk. Amíg nem lázas, jó a kedve, eszik, addig mehet oviba. Nálunk a gyerekek többségének szinte állandóan folyik az orra. Ha elesett, bágyadt, étvágytalan, láz nélkül sem viszem oviba. De ha "csak" köhög és folyik az orra igen, mert dolgozom már. Amíg itthon voltam és csanába járt, nem vittem akkor sem, ha taknyos volt.
ez az ovis alapeset...ha látom, hogy rosszul van, vagy sokat köhög, vagy éjjel is, akkor mindenképpen orvoshoz viszem őket, de néha kis lándzsás útifű is megoldja a problémát vagy izlandi zuzmó.
Azért ha látod, hogy nem olyan vidám, meg tényleg nagyon náthás, akkor inkább lássa orvos.
Még ha taknyos akkor sem viszem mert ott az vónők nem fújják ki nekik az orrukat ő meg belefeledkezik a játékba és elfelejti kifúni így szépen ráhúzódik a fülére majd lesz egy fülgyulladása,besavósodik a füle!
Hátha meg köhög alap hogy nem viszem!Az még a takonytól is súlyossabb mert köhint egyet és már fertőzi is a többit!
Gratulálok annak az anyukának az orvosának ak így engedi közösségbe!
persze neki ez éri meg,minél több gyerek had legyen beteg,ő meg írhassa fel a gyógyszereket ami után ő súlyos jutalékokat kap a gyógyszergyáraktól!
No comment....
Sajnos a gyerek orvosok többsége, igenis engedi taknyosan és köhögősen oviba a gyereket.
Mi is úgy voltunk.Két hete,beteg volt a gyerek.Itthon voltam vele egy hétig táppénzen, de sajnos nem javult péntekig semmit,de a doki nekünk is azt mondta,hogy felesleges otthon maradni,mert egy-két nap múlva úgyis újra taknyos lesz meg köhögni fog.Ha nem lázas jó kedvű irány az ovi.Én sem örülök neki,de sajnos ez van.És valóban igaza van a dokinak.Pár napig tényleg jól volt a fiam, elmúlt a taknyosság és a köhögés is,de most ismét újra kezdődött, egyenlőre csak a köhögés.Bár este nem köhög szerencsére egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!