Normális, hogy mindig ugyanazt a mesét nézi?
Persze :)
Ugyanez a mese volt nálunk is ennyi idősen, így kb. már 189x néztem vagyis hallgattam végig a Verdákat, kívülről tudom már a szövegét :))))
Azután jött a Toy Story, Kisvakond, Wall-e, Tarzan stb, mindegyik egy ideig érdekes, utána jön más.
A kicsivel ugyanez van, de nála a Rio tartott a legtovább :)
Tavaly június óta megy nálunk a Verdák. Akkor volt a lányom majdnem 2 éves (augusztusi születésű). Épp most néztem, hogy hol fogom megvenni újra a dvd-t, mert a miénk már akad. Elnyűttük.
Nálunk úgy kezdődött, hogy nagyon szerette (és szereti) az autókat, és megmutattuk neki, de először csak egy jelenetet. (Jelenetválasztás menüpont a dvd-n) Aztán már két jelenetet nézett meg, utána hármat, aztán egyszer csak eljutottunk oda, hogy az egész film ment.
Számomra is hihetetlen, de nem unta meg, szereti, ha megy a tv-n, van amikor azt játssza, hogy a tv állványon tologatja a verdák kisautókat, miközben megy a Verdák a tv-n. Ezen kívül nálunk még a Rejtélyek Teszvesz városban dvd-k mennek, néha az Elmo, illetve a Baby TV-t szokta nézni.
Nálunk közben megszületett a kistesó (tavaly szeptemberben), ő már ebbe szocializálódott bele, és ő is imádja a Verdákat. Nem tudom, hogy mikor zárul le ez a korszak, úgyhogy inkább megveszem a dvd-t újra, mielőtt végleg elromlik a mienk.
A média az, ami nem normális, h sokszor hormonzavaros meséket ad.
Oké, a disney és a pixar animációk nagy része viszonylag normális, azonban tele van rejtetten agymosással, amivel megfogja és félreneveli a gyermekeket, a tudatalattijukra hatva (általános hollywood-i jelenség.
------------------------
Egyébként meg ártalmas a mozgókép a kicsiknek. Van egy természetes, pszichés élményfeldolgozó mechanizmus a kisgyermekekben, amit a mozgóképnézés totálisan gátol, sőt, fokozza a feldolgozandó, összetorlódott élményeket, miközben rabul ejtik a kisgyermeki tudatot. Ez feszültséget okoz a kisgyermeknek, előbb-utóbb, mármint az, h mozgókép nézés alatt képtelelen az amúgy ösztönös élményfeldolgozására - utóbbi a szabad, spontán játékban tud leginkább megvalósulni és általában a KREATÍV, EGYÉNI tevékenységeikben.
Javaslom, h a lehető legkevesebbet engedjétek képernyő elé a piciket, amíg nem iskolások. A képernyő előtt tervezett órák helyett is inkább engedjétek csak úgy... JÁTSZANI! Ez idő alatt IS. Döntő jelentőségű, a pszichés egészségükre és fejlődésükre nézve.
Persze hagyhatjátok, h az irányított média manipulálja a kicsinyeiteket, ez is egy alternatíva... amivel ne mértek egyet. Írtam a nyomós okokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!