Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális, hogy mindig ugyanazt...

Normális, hogy mindig ugyanazt a mesét nézi?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 éves múlt. Régebben is nézett mesét, de nem igazán kötötte le. Kb egy hete megnéztük együtt a Verdák mesét. Azóta nonstop az megy nálunk, ordít ha kikapcsolom, és reggel ha felkel rögtön el kell indítani a mesét. Nem nézi állandóan, mert közben játszik mással, néha egy egy jelenetnél megáll, azt nézi, utána megy tovább a dolgára. Másnál is volt ilyen, lesz amikor megunja?
2013. dec. 9. 10:35
 1/6 anonim ***** válasza:
igen,normális. :) A lányom a Susi és Tekergővel,és a Kisvakonddal volt így mindkettő 3-3 hónapon keresztül volt sláger,volt olyan,hogy egy nap 6x nézte meg :D
2013. dec. 9. 10:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Persze :)

Ugyanez a mese volt nálunk is ennyi idősen, így kb. már 189x néztem vagyis hallgattam végig a Verdákat, kívülről tudom már a szövegét :))))

Azután jött a Toy Story, Kisvakond, Wall-e, Tarzan stb, mindegyik egy ideig érdekes, utána jön más.

A kicsivel ugyanez van, de nála a Rio tartott a legtovább :)

2013. dec. 9. 11:10
 3/6 Kiki01 ***** válasza:
Nálunk felváltva megy a Fifi és a Süsü:) Még jó hogy pont ettől a kettőtől én sem kapok idegbajt:)
2013. dec. 9. 14:02
 4/6 anonim ***** válasza:

Tavaly június óta megy nálunk a Verdák. Akkor volt a lányom majdnem 2 éves (augusztusi születésű). Épp most néztem, hogy hol fogom megvenni újra a dvd-t, mert a miénk már akad. Elnyűttük.

Nálunk úgy kezdődött, hogy nagyon szerette (és szereti) az autókat, és megmutattuk neki, de először csak egy jelenetet. (Jelenetválasztás menüpont a dvd-n) Aztán már két jelenetet nézett meg, utána hármat, aztán egyszer csak eljutottunk oda, hogy az egész film ment.

Számomra is hihetetlen, de nem unta meg, szereti, ha megy a tv-n, van amikor azt játssza, hogy a tv állványon tologatja a verdák kisautókat, miközben megy a Verdák a tv-n. Ezen kívül nálunk még a Rejtélyek Teszvesz városban dvd-k mennek, néha az Elmo, illetve a Baby TV-t szokta nézni.

Nálunk közben megszületett a kistesó (tavaly szeptemberben), ő már ebbe szocializálódott bele, és ő is imádja a Verdákat. Nem tudom, hogy mikor zárul le ez a korszak, úgyhogy inkább megveszem a dvd-t újra, mielőtt végleg elromlik a mienk.

2013. dec. 9. 15:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja, azt nem írtam, hogy napi rendszerességgel megy nálunk a Verdák, van olyan nap, amikor csak az.
2013. dec. 9. 15:54
 6/6 anonim ***** válasza:

A média az, ami nem normális, h sokszor hormonzavaros meséket ad.

Oké, a disney és a pixar animációk nagy része viszonylag normális, azonban tele van rejtetten agymosással, amivel megfogja és félreneveli a gyermekeket, a tudatalattijukra hatva (általános hollywood-i jelenség.

------------------------

Egyébként meg ártalmas a mozgókép a kicsiknek. Van egy természetes, pszichés élményfeldolgozó mechanizmus a kisgyermekekben, amit a mozgóképnézés totálisan gátol, sőt, fokozza a feldolgozandó, összetorlódott élményeket, miközben rabul ejtik a kisgyermeki tudatot. Ez feszültséget okoz a kisgyermeknek, előbb-utóbb, mármint az, h mozgókép nézés alatt képtelelen az amúgy ösztönös élményfeldolgozására - utóbbi a szabad, spontán játékban tud leginkább megvalósulni és általában a KREATÍV, EGYÉNI tevékenységeikben.

Javaslom, h a lehető legkevesebbet engedjétek képernyő elé a piciket, amíg nem iskolások. A képernyő előtt tervezett órák helyett is inkább engedjétek csak úgy... JÁTSZANI! Ez idő alatt IS. Döntő jelentőségű, a pszichés egészségükre és fejlődésükre nézve.

Persze hagyhatjátok, h az irányított média manipulálja a kicsinyeiteket, ez is egy alternatíva... amivel ne mértek egyet. Írtam a nyomós okokat.

2013. dec. 9. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!