Hogy tolerálja a munkahelyed a sok hiányzást a beteg gyerek miatt?
Én hogy ne veszítse el az állásomat, már átmentem 4 órába, míg bölcsis volt. Gondoltam majd ovira már megedződik, és akkor vissza tudok menni 8 órába. De nem, egyfolytában beteg most is, 3-4-5 napot megy, kidől 2 hétre...
Egyszerűen ez már tök elkeserít, már feléltük az összes félretett pénzünket, a munkahelyen meg húzzák már magukat, mert még a 4 órát se bírom...a férjemet is be kell néha vonni, és már az ő melóhelyén is beszóltak neki...:-((
Anyósom szokta néha vállalni, de az a baj, hogy ő is beteges, a gyerektől mindent elkap, és ő is 2-3 hét mire rendbejön, mert asztmás...:-((
Ilyen szitura egyáltalán nem számítottam, pedig előre gondolkozó vagyok...
nálatok hogy s mint van ez?
Sajnos sehogy. Előbb-utóbb megunják...
Az unokaöcséimre a nagymama vigyáz. Ugyanez van, pár nap óvoda, 1 hét betegség.
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, de orvos mit mond erre? Az nem normális, hogy 4-5 napig bírja, aztán 2 hétig beteg. Adsz neki valamilyen vitamint? Bár biztos hülye kérdés, gondolom, mindent megteszel, hogy ne legyen folyton beteg, de azért ezt az orvosnak megemlíteném.
Nem irigyellek...
Én is nagyon féltem ettől, amikor 2 éve újra munkába álltam 5,5 év gyes után, a kicsi akkor kezdte a bölcsit, a nagy pedig középsős volt.
Éppen ezért alaposan utánajártam, hogyan lehet erősíteni az immunrendszert.
A multivitaminokban nem nagyon hiszek, mert előtte a nagynál próbáltunk párat, de nem váltak be, a Béres csepp meg tök macera volt, hogy betegség alatt nem adható, de mivel szinte folyamatosan beteg volt, ezért egyáltalán nem tudta kifejteni a hatását.
A gyerekorvosunk ajánlotta, hogy probiotikumot lehet adni immunerősítőképpen, mi a Protexin Junior rágótabletta mellett döntöttünk, meg nálunk nagyon bevált az Immunotrofina szirup is.
Amikor a kicsi kezdte a bölcsit, ezt a 2 dolgot kapta folyamatosan, meg extra C-vitamint (kb. 500 mg) és kb. 3 hónap elteltével lett csak először beteg, akkor is csak náthás és tul.képpen szinte az egész telet megúszta pár orrfolyással és köhögéssel.
A főnököm meg is jegyezte, hogy kellemesen csalódott, amiért alig vagyok táppénzen, mert ő is arra számított, hogy havi 2 hetet nem leszek :)
Persze nem olcsó dolgok ezek, pl. az Immuntrofina 3000 Ft, a Protexin Junior 2500 Ft, ez így kb. 1 havi adag/gyerek, de szerintem megéri.
Eleve egy betegség sem olcsó sajnos, főleg a gyógyszerek és a 60%-os táppénz miatt, na de így, hogy még a munkahely is veszélyben van, végképp!
Nekünk ezek beváltak, de persze nem biztos, hogy mindenkinek jók. Érdemes lenne egyeztetned a gyerekdokitokkal, hátha tud ajánlani valamit.
Jóó, nekem is az elején 3 hétig járt, nem volt gond, de aztán beintult ez a lavina, és nem bírunk belőle kimászni.
Már nyáron elkezdtem neki adni az emelt c-vitamint+Béres csepp, és én is az immunotrofinát adom még neki...
Van egy kis laktóz intolerancia nála, így a probiotikumokat nem tudom adni, abban szinte mindben van vmilyen laktóbacilus, nem jók neki..:-((
Hát anyum szerint én is ilyen voltam...az van sztem, hogy az elsőnél ami egy ilyen skarlátszerű irtófájós torokgyuszi volt, nagyon legyengült, és utána beviszem a közösségbe, és a legkisebb náthából is egyből köhögős, lázas betegség lesz...
Amúgy a melóhelyem eddig türelmes volt, de hát én őket is megértem, hogy ez így nagyon rossz nekik..nekem is knos nagyon, de mit tudok csinálni??
köszi a válaszokat, látom azért nem vagyok egyedül..:-(( persze nem mintha ennek örülnék..:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!