Mennyibe kerül az agyhártyagyulladás elleni védőoltás és érdemes-e beadatni 4 év fölötti gyerekeknek, ha nincs járvány az oviban, ill. iskolában? Ha igen, akkor hány részletben adják be?
Kétféle agyhártyagyulladást (is) okozó kórokozó ellen van védőoltás. Nem tudom, melyikre vonatkozott a kérdés. Az egyik a Meningitis, ez ellen 1 év fölött 1 részletben oltanak és 3000 Ft körül van az oltás.
A másik a Pneumococcus (ez az, amit reklámoznak), erről sajnos nem tudok pontos adatokat, de ha jól rémlik, talán 15.000-be kerül az oltás. Az biztos, hogy drága. Erről nem tudom, hogy hány részletben adják, csak gyanítom, hogy egy.
Én a Meningitis ellenit most fogom beadatni a fiamnak, a gyerekorvos javasolta, pedig nincs járvány itt sem. Szerintem inkább egy szúrás, mint a betegség.
A pneumococcus ellenit is be fogom neki adatni később. (Valami rémlik, hogy valahol olvastam, hogy ezt 5 év fölött adják be)
Mivel az én információimban elég sok a hiány, ezért szerintem kérdezd meg a gyerekorvosodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!