Szerintetek szőrös téli csizmából érdemes egy számmal nagyobbat venni? Mondjuk 24-es helyett 25-ös? 1 centivel nagyobb csizmában kényelmesen tud majd menni?
Kérdés, hogy mit értesz nagyobb alatt?
Èn külföldön élek, és csak márkás jóminöségü cipöket veszek nekik, rendes üzeletekben. Minden üzletben ugyan azt nézi az eladó. Rááll elöször a gyerek a méröre ott kijön, hogy a 24-es elején jár. ìgy levesz 25-s cipöt és kiveszi a betéte belöle, arra ráállítja a gyereket és ha van egy újnyi a betét eleje és a lábúj között akkor tökéletes. Persze felpróbálja és ha úgy is jó akkor megvesszük.
Vagy is egy újnyi helynek kell lennie és mindegy milyen cipö. Ha most 24-es az amivel egy újnyi hely van akkor én nem vennék 25-t mert óriási lesz rá és csoszogni fog benne. Ha viszont most a 24-es pont jó, végig ér a lába akkor pedig mindenképpen(még ha szandi lenne is) eggyel nagyobb kell.
4-es vagyok. még valami.
ha jóminöségü a cipö akkor nem fog fázni benne ha rendes zoknival adod fel neki a cipöt. Inkább akkor fog fájni neki, ha túl merev lesz a láb a zoknik vastagsága és sokasága miatt. A lábnak rugalmasnak kell maradni a cipöben és ha vastag zoknit, túl sok zoknit húzol akkor lemerevedik és azért fog fázni, fájni.
Kedves 4-es!
Nem tudom te hol élsz külföldön, de itt minálunk Magyarországon néha télen a mínusz 20-25 fok sem ritka, aminél meg biztos, hogy fogok harisnyát is és zoknit is adni a gyerekemre, mert akármilyen márkás, drága csizmája van, akkor is mínusz 25-be fázni fog egy szál harisnyában, vagy egy szál zokniban a lába!
Azért télen nyilván nem órák hosszat van kint a gyerek, hogy annyira kényelmetlen legyen neki egy harisnya-zokni kombináció!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!