Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves kislányodnak milyen...

2,5 éves kislányodnak milyen a haja?

Figyelt kérdés

Szia Mindenki!

2,5 éves lánykámnak kicsit érdekesen nő, vagyis oldalt nem nő a haja. Elöl olyan, mintha lenne frufruja, a feje tetejétől pedig pedig nagyon hosszú.. Oldalt, a fülénél olyan pici, mint a kisfiúké, tehát összefoglalva: olyan '70-es évek beli focista frizuránk van. :) :(

Mit tanácsoltok? Igaz az, hogy ha levágatom a haját, kb. az álláig, akkor bedúsul és jobban (össze)nő? Hiába csinálok copfokat, a rövid részek miatt nem túl szép :(

2013. nov. 16. 14:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemes elmennetek fodrászhoz.

Kislányomnak gyönyörű ,világosbarna, lapocka alá érő, enyhén hullámos hajacskája van:)

2013. nov. 16. 16:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) bizonyára gyönyörű a lánykád! :)
2013. nov. 16. 18:36
 3/6 anonim ***** válasza:

bahh, az én lányomnak nagyon vékonyszálú, semmi kis haja volt(van). Olyan korában mint írod, nagyjából ilyen összevissza is nőtt, mint nálatok... én olvasgattam kicsit a témában, a lényeg, hogy nem a vágástól sűrűsödne be, az élettani hajváltás szokott kb egybeesni azzal, hogy elkezdik frizurázni a kicsik babahaját és innen a téveszme. De nem attól nő jobban, ha nyírod, ez hormonális dolog.

Na ezen elszontyolodva nem nyírtam tökrövidre neki, hanem elkezdtem fazonra vágni, és néhány hónap alatt azért nagyjából össze is nőtt. Kb 3 éves kora óta van rendes frizurája, ami jól is áll neki.

most 5 éves, a bevált frizura a következő: rövid kleoptára fazon,elől frufru, oldalt állkapocsízület alattig, hátul merészen felnyírva. nagyon szépen kiemeli a finom arcvonásait, kicsit lehet cifrázni is pl oldalt két copfi... ha ezt a fazont kicsit hosszabbra hagyjuk nőni, akkor kis gumikkal elképesztően jópofa fazonokat lehet csinálni.

de neki olyan a hajminősége, még így 5 évesen is, hogy ezt nem érdemes megnöveszteni, ha már válligérőnek hagyjuk, katasztrofális. Ez meg mutatós, de könnyen kezelhető. Bízunk benne ,hogy esetleg a kamszkori változások kicsit megerősíti ka haját.. ha nem, akkor sosem lesz hosszú-dús hajú. hát ez van.

Bezzeg a fiamnak szuper haja van, puha de erős, egyenes és extra dús - álomhaj, komolyan mondom... a sors fintora.

2013. nov. 16. 23:38
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2013. nov. 17. 13:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Én nagyon untam a frufru miatt fodrászhoz hordani, így elkezdtem összenöveszteni a többi hajával. Kb idén tavasszal lett elég hosszú ahhoz, hogy egy vonalba legyen levágva. Azóta hagytam neki nőni, most a válláig ér. Szöghaja van.
2013. nov. 17. 15:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Kérdésedre válaszolva: már akkor is nagyon erős, dús volt a haja, nem úgy, mint nekem, bubira vágtam neki és hihetetlenül édes volt a kis kerek arcocskájával!!!! A lehető legjobban állt neki. És nem kellett hajgumival meg hajcsattal vacakolni, amit amúgy sem tűrt meg a fején.

Problémádra válaszolva: a vágástól csak dúsabbnak tűnik a haj, de nem lesz dúsabb. Ettől függetlenül elvinném fodrászhoz, hogy hozzon ki belőle valamit. Ha a pénz nem számít, keressetek kifejezetten gyerekfodrászatot, ott biztos sok hasonló fejecskét láttak már, és tudják, mi a teendő vele.

2013. nov. 18. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!