Mit tettetek, hogy végre a 2.5, majdnem 3éves kisgyerkőcötök átaludja az éjszakát? Nekem minimum 7×felkel éjszaka már mióta megszületett és cicire kéredszkedik, így alszik vissza csak. Eszébe sincs leszokni róla.
nem lehet, hogy rossz helyen van a kiságya?
Mi 8 hónapig nem aludtunk, majd átraktuk a szemközti falra és azóta végig alussza az éjszakát!
Egy próbát megér!
Ha születése óta ez a helyzet, akkor szerintem egyszerûen rossz beidegzôdésrôl van szó. Akaratlanul is azt tanítod neki, hogy érdemes felkelnie, mert cicizhet. Magától nem fog errôl leszokni, neked kell megtanítanod egyedül aludni. Nem lesz könnyû, ha már ilyen nagy gyerek. A sok ébredés egyébként a gyerekeknek sem tesz jót, ahogy a felnôtteknek sem, az ébredés nélküli folyamatos alvás sokkal pihentetôbb. Módszer a leszoktatásra több is van, tôled függ, hogy melyik számodra szimpatikus, vagy legalább elfogadható. Arra viszont készülj fel már most, hogy sírás nélkül nem fogod tudni megoldani.
Én nyolc hónapos korában tanítottam meg a kisfiamat aludni (bizony ezt is tanulni kell), a suttogó-féle módszerrel. Ha sír, bemész hozzá, visszafekteted az ágyába. Ha felkel, újra, egész addig, míg el nem alszik. Persze közben sírás van, mert nem az történik, amihez éveken keresztül szokott. De néhány nap alatt minden gyerek megtanulja, hogy éjszaka aludni kell. Nekünk két-három nap után vígan átaludta az éjszakát, pedig elôtte négy-ötször is felkelt éjszakánként, és szintén csak cicire volt hajlandó visszaaludni. Ha érdekel, bôvebben elmesélem hogy kell, írjál privát e-mailt. Csak szülessen meg benned a kellô elhatározás, hogy végigcsinálod, mert ha félúton feladod, sokkal rosszabbat teszel, mintha el sem kezdted volna. Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!