Mit csináljunk, ha nem eszik meg semmit a mekis kaján kívül? Hagyjuk?
2 hétre elutaztam,addig az apjával volt a fiúnk.Mondtam neki,hogy bármennyire kéri,ne vigye minden nap a McDonald's-ba,menjenek ugyanúgy normális éttermekbe,mint ahogy szoktunk vagy hozzák haza az ebédet,vacsorát (nem szoktam főzni).
1 hete jöttem haza,azóta csak azt hallgatom,hogy menjünk mekibe és nem is eszik meg semmi mást.
Nincs bajom a gyors éttermekkel,eddig is ettünk néha-néha ott,de nem naponta.
Tegnap este se ette meg a vacsorát,este 9-kor még mondta,hogy Happy Meal menüt kér.Erre az apja elment és hozott neki...
Az anyósom azt mondta,hogy hagyjam,egye,ha jól esik neki,úgyis rá fog unni.De nem ehet minden nap ott.
Én reagálom túl,vagy igazam van?
Mit csináljak?
De én hiába küszködök,hogyha a férjem első szóra hozza neki.
Nem tudok főzni,sose főztem,szóval ha én tennék elé bármit,amit én csináltam,valószínűleg rosszul lenne.
Nem hideg ételeket eszünk,a legjobb éttermekbe járunk,szóval az étel minőségével nincs gond,ő is mindig evett.Kap gyorskaját,ha kér,de eddig ez heti egy alkalom volt kb.
Most ott tartunk,hogy ma nem is mentünk ebédelni,mert sírt,hogy ő itthon akar maradni,hogyha nem a Mekibe megyünk.
Még én se járok ilyen helyre nemhogy a lányom elvigyem.
4 évesen azt se tudja mi az a McDonald's szerencsére.
Én minden nap főzök értékes, tápláló ételt amiről tudom miből készül és tele van szeretettel.
Sajnálom az olyan gyerekeket, családokat, ahol az anyuka inkább hajszolja a pénzt, minthogy megteremtené az otthon meghitt melegét.
Itt bizony a ferjeddel kell megertetni, mit is vesz a gyereknek. Jo otlet megneni egyutt a Supersize me cimu filmet.
Sajnos volt szerencsem Mekiben dolgozni, amit ott adnak nem etel. 10 (!) kg-t hiztam, amikor ott etkeztem. Masfel ev alatt sem jot rendbe a szervezetem. En felnott vagyok, de a gyermeketek meg fejlodo szervezet, magyaran meg tobb hasznos tapanyagra van szuksege ebben a korban.
Ha a ferjed nem erti meg, mit tesztek igy a gyereketekkel, akkor komolyabb szankciok kellenek.
Mondd neki, hogy most együtt fogtok főzni, és ő is segíthet, az jó móka.
Egy spagettit Te is ki tudsz főzni, nem nagy kunszt, a gyereked bedobhatja a lábosba, megsózhatja. VEgyetek üveges bolognai szószt, egy csirkemell filét. Felkockázod, olajban megsütöd, kevered a szósszal és kész. Engedd a fiadat keverni.
Sosincs késő elkezdeni főzni, mondd a fiadnak, hogy Te sem tudsz még, viszont a legmenőbb szakácsok férfiak, így rá is szükséged van.
Együtt kezdjetek bele. Jó kapcsolatépítő lehet a fiaddal. Ha a férjednek is ízleni fog, akkor a végén ő fog könyörögni, hogy ne menjetek étterembe.
Csak rajtad múlik, hogy hogyan szervezed a dolgokat. Nyilván jó a logisztikád, ha felelős munkád van, erre is képes vagy akkor!
12
A válaszoddal nem tudok mit kezdeni.Mindenki úgy neveli a gyerekét,ahogy szeretné.
Vagy elismerést vársz,hogy mégis milyen "szuperanya" vagy?Szerintem nem attól lesz bárki jó,vagy rossz anya,hogy mennyit áll a konyhában.
Nem dolgozom,sokat vagyok a fiammal,semmiben sem szenved hiányt,nagyon szeretjük.
Kicsit túl gyorsan ítélsz,nem?
Nagyon időm sincs főzni,mert napközben keveset vagyunk itthon,mindig megyünk valahová.Nekünk így egyszerűbb és eddig problémánk sem volt belőle.
Megpróbáljuk a kompromisszumot,hátha az működni fog,mert nagyon drasztikus sem akarok lenni.
Az első lépés szerintem, hogy a férjeddel letisztázod, hogy a meki nem egészséges, és lesz szíves nem hozni a gyereknek mekis kaját!
Ez az együtt tanuljunk főzni pedig nagyon jó ötlet :) Ez lehetne a második lépés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!