Orrhang, mitől?

Figyelt kérdés
4 éves kisfiam 4-5 napja totál orrhangon beszél, és leginkább a száján veszi a levegőt, éjszaka nem horkol, semmilyen más tünete nincs, nem folyik az orra stb. Mitől lehet?
2013. nov. 6. 19:50
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Szia!

Hát képzeld, ma elmentünk orr-fül-gégészetre (nagyon aranyos magánorvosnő, alaposan megvizsgálta, és kiderült, hogy a füle már szinte rendben van, nem is az a fő dolog most,hanem fehér foltok vannak a manduláján is meg van neki iszonyat duzzadva, tehát ezért nem kap levegőt rendesen! Tehát nincs egyáltalán váladék, nincs mi felszakadjon, hanem a megnagyobbodott mandulák miatt beszél orrhangon és kap nehezen levegőt! Csinált egy Streptococcus gyorstesztet és pozitív lett! Tehát valamilyen streptococcus fertőzés okozta a tüszős mandulákat, tehát a fül csak kísérő-dolog volt!

Írt fel másfajta antibiotikumot is Cefzilt, mert a másiktól hasmenése is van, hiába tömöm probiotikummal is! Tehát ezt még vasárnapig szedni kell (azt olvastam, hogy Streptococcusnál legalább 10 napos antibio kúra szükséges) és hétfőn megyünk vissza kontrollra, akkor csinál újból tesztet, hogy sikerült-e "kiirtani". Még ma éjjel is lázas volt, de ma szerencsére úgy nézem, nem fog felmenni a láza estére (remélem így lesz). A doktornő is mondta, hogy most már 1-2 nap alatt el kell múlni a láznak. Szóval így állunk most :(

A Broncho második adagot addig halasztom, míg rendbe nem jön teljesen.

Örülök, hogy nálatok használt, reméljük hamar túllesztek ezen a nyavalyán! Majd írj, hogy hogy vagytok! Jobbulást!

Jaa, én szerencsére itthon vagyok, a sok betegség miatt nem tudtam még eddig munkába állni. A férjem dolgozik, sajnos nagyszülők nincsenek, akikre rá tudnám bízni. Ezt a sok hiányzást semelyik munkahely nem tolerálná, az biztos!

2013. nov. 11. 17:29
 12/15 anonim ***** válasza:

aztaa hát ez nem semmi!!És ezt a saját dokitok nem vette észre???Nem mondta a gyerkőcöd hogy a torka is fáj??

Hát nem semmi!

Mi voltunk délután a sószobába...sajnos nem sok változás..azthittem majd látványosan megindul a váladék pedig még gőzkabinba is voltunk!

Holnap megyünk vissza kontrollra nemtudom nekünk mit mond a doki mert délután már megint olyan rosszul halott!

2013. nov. 11. 20:32
 13/15 A kérdező kommentje:

Szia! Hogy vagytok, voltatok kontrollon?

Nálunk ma volt az első éjszaka, hogy totálisan átaludta, nem ébredt fel. Még mindig megvan az orrhang, de már legalább nem zakatol úgy éjjel. A fülész is kérdezte, nem panaszkodott-e, hogy fáj a torka, de nem mondott semmit a fiam! Szegénykém elég jól viseli ezeket a fájdalmakat.

2013. nov. 12. 15:03
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia!

De jó nektek,örülök neki!

Igen voltunk kontrollon és azt mondta a dokink,hogy a dobhártyája mögött van a váladék ami be van sűrűsödve!Nagyon kell melegítenem a fülét!Mint kiderült az úgy nem jó ahogy eddig csináltuk hogy ráfeküdt a sópárnájára!Űlő pozícióba vagy félig előre döntött pozícióba kell melegítenek,hogy a felfolyosodott váladék előre follyon az arcüregébe majd az orrába!

Csak hát az én fiam nem az a fajta aki 15-20 percen keresztül (mert a doki ezt mondta ennyi ideig melegítsem különben nem ér semmit)egy pozícióba üljön!

Sajnos az orrhang meg van viszont a fülét nem fájlalja!Egyszerüen a füle és az orra között be van rakódva a váladék ami nem akar távozni sehogy!

El vagyok keseredve,úgy érzem már semmi nem segít!Nagyon félek nehogy baja legyen a fülének!

Örülök neki,hogy ti jobban vagytok!

Üdv!

2013. nov. 13. 13:49
 15/15 A kérdező kommentje:

Szia!

Jaj de sajnálom, remélem sikerül valamit kezdeni a váladékkal! Igen, ilyen korban irtó nehéz őket lekötni, hogy legalább pár percig nyugton üljenek, nemhogy 15-20 percig!

Hát nekünk megint újabb dolog, hasmenés, az eredeti gyógyszertől is volt, de sajnos a Cefiziltől is, ráadásul reggel 2x volt egymás után, és még hányt is egy nagyon (az egész reggelit, amit addig megevett). Én is totál kivagyok már emiatt, hogy az ember azt hiszi, kicsit javult, aztán jön más nyavalya. Felhívta a fülész dokinénit, hogy mi legyen, mondta, hogy csökkentsük az antibiot felére, napi egyszer kapja csak, és ezerrel nyomassam a probiotikumot (ma vettem Pro+Kidet) és diétázzon. Azóta szerencsére nem hányt, evett is főtt rizst, almát, teát, de a széklete még mindig híg sajnos.

Írj majd, hogy vagytok! Csak megindul már az a fránya váladék!

2013. nov. 13. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!