Tej + multivitamin (Marslakócskák szirup) vagy tejital/tápszer egy 1,5 évesnek?
Semmi bajom a tejjel, már régóta kapja,de most a tél közeledtével szöget ütött a fejembe, hogy az a plusz vitamin, ami a tápszerben van, nem jönne rosszul. A DM sajátmárkás bio tápszerét (10 hónapos kortól valót) szoktam neki adni néha, azt szereti...és én is, mert olcsó és jó. Szóval nem (legfőképpen) az anyagiak miatt érdekel a dolog, bár persze nem mellékes.
Szóval melyik megoldást választanátok?
Szia!
A lányomnak télen vegyesen adtam, este tápszer, reggel kakaó tejből. Ő szereti a gyümölcsöket, így mikor elérhető sok friss zöldség, gyümölcs és napfény akkor tejet iszik. Már öt éves így a tápszer elmaradt, télen vitamintabival pótolunk. A fiam 22 hónapos, tápszert kap, és heti kb kétszer vitamint. Nála is elkezdtük a tejet, de sajnos úgy néz ki tejcukor érzékeny. Így marad a tápszer télen, tavasszal pedig laktóz mentes tej, bár az olyan drága, hogy lehet maradunk a gyerekitaloknál. Azokban legalább van egy kis plusz vitamin is.
Szóval szerintem ebben a korban téli időszakban a korának megfelelő tápszer vagy gyerekital jobb mint a tej és vitamin kombi. A vitamin beadása nem biztos hogy mindig sikerül, és egy külön "macera".
Köszönöm a válaszod!
Igazából én is a tápszer felé hajlok, csak a férjem mindig piszkál, hogy nagy már, igyon tejet...elég fafejű :)
Én is ebben gondolkodtam még, ahogy írtad, hogy reggel tej, este tápszer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!