Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi Cebion cseppet adjak?...

Mennyi Cebion cseppet adjak? Csak megelőzés gyanánt.

Figyelt kérdés

1 hónap múlva lesz a lányom 4 éves. A múltkor náthás lett, mondta a doki, hogy reggel és este 3-3 cseppet adjak neki. Szeretném adni neki egészen tavaszig, csak immunerősítő gyanánt, tehát megelőzésre. Akkor napi hány cseppet adjak? Ugyanannyit, amennyit náthásan javasolt a doki, vagy elég kevesebb is? Mennyit kell, ti mennyit adtatok? Ja, és a Cebion csepp adható ugyanígy tavaszig 2 hónaposnak is? Vagy neki inkább ne adjam?

Köszönöm.

2013. okt. 7. 09:42
 1/7 A kérdező kommentje:
a kicsi csak tápszeres.
2013. okt. 7. 09:44
 2/7 anonim ***** válasza:

két hónaposnak nem adnám, 10 kg alatt.

A nagynak náthás időszakban adnám, akár a dupláját is, 10 cseppet, sima állapotban 10 cseppet szoktam Béres cseppel. De őszintén szólva nekünk SEMMIT sem használnak ezek az immunerősítők, pedig évek óta veszem.

2013. okt. 7. 09:47
 3/7 anonim ***** válasza:
20 csepp náthásan, bocsi
2013. okt. 7. 09:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Én a picinek még nem adnám.

A nagynak pedig megelőzésre 2x5 cseppet, náthás időszakban 2x10 cseppet.

Szintén gyermekorvosi javaslatra szedi a fiam (3 éves), de hogy őszinte legyek, napi 1 alma is többet ér, mint a Cebion csepp. Szóval én inkább bevezettem az "esti gyümölcsözést" mint kötelező programot és a kisfiam már magától szól, hogy kéri. Ilyenkor kap összevágva egy almát, egy körtét és egy kis fürt szőlőt, vagy éppen azt, ami idény jellegű és szépen megeszegeti játék közben. Azóta nem szedi a cseppeket, oviba jár és mégsem beteg (lekopogom), pedig sorban dőlnek ki mellette a kispajtások.

2013. okt. 7. 09:57
 5/7 anonim ***** válasza:

4 évesnek napi 3 csepp édes kevés,olyan mint halottnak a csók!

Dr Lenkei könyvében is le van írva hogy,sajnos nagyon kevés c-vitamint eszünk akár gyerek akár felnött!És ami rossz hogy a mai gyümölcsöknek közel nincs annyi tápértékük mint ezelőtt 30-40 évvel ergó hiába tömöd gyümivel sajna nem sokat ér!

na szóval én a 3,5 éves fiamnak 600 mg-ot adok egy nap három részletben,tehát reggel délben este 2-200 mg és evés után jó sok folyadékkal!Rágótabletta formájában eszi!Mellé napi 1 tabletta Forever Kids multivitamin!

A Kicsinek aki 8 hós,ebben a taknyos időben 3*3 csepp cebion!

2013. okt. 7. 12:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekünk az orvos náthásan 10 cseppet javasolt 2-3 évesen. Aztán később is napi 10 cseppet mondott. Újszülött kora óta kell adnom neki,napi 6 cseppet. A kicsinek is adhatod,,de szerintem csak akkor,ha anyatejes! MErt a tápszerben vannak hozzáadott vitaminok. Szóval anyatejesnek 6 csepp kb 1 éves korig,aztán mehet több. A nagynak 10 cseppet adhatsz.
2013. okt. 7. 16:17
 7/7 anonim ***** válasza:
JA bocs,most olvasom,hogy tápszeres. Hááát,akkor kérdezd meg a dokit. ÉS olvasd el a tápszerben van-e c vitamin.
2013. okt. 7. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!