Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mibe teszitek a pici...

Ti mibe teszitek a pici babát, amikor mentek a nagyobb gyerekért az oviba?

Figyelt kérdés

Babakocsiban van a pici, vagy kenguruban, autóshordozóban, vagy kendőben?

Majdnem 4 éves a lányom, a kicsi 2 hónapos. Egy nagy terep babakocsim van és egy esernyőre csukható. A nagy terepeset nem tudom felvinni azon a 3 lépcsőfokon amit meg kellene másznunk az öltözőig (már próbálkoztam vele), és nincs is mindig valaki a közelben, hogy segítsen fel, majd leemelni. Az esernyőkocsit viszont nem lehet fekvőre dönteni. Most kaptunk egy kengurut, abba meg alig tudom beletuszakolni egyedül a babát, és amikor benne van, akkor is kényelmetlen, mert fogni kell, és nehéz is a vállamnak. Eddig autós hordozóban vittem a kicsit, mert autóval megyek az ovihoz, de az is nagyon nehéz (nagy ovi, sétálni kell a csoportszobáig kb 50m-t), és ettől csak nehezebb lesz a baba, nem szeretnék vele télen elesni.

Ha már tudna ülni, beleültetném a könnyű esernyőkocsiba és kész. De az még kb fél év. Addig hogyan oldjam meg?

Ti hogyan oldjátok/oldottátok meg, vagy nekem mit tanácsoltok?

Köszönöm a válaszokat.

2013. okt. 1. 12:05
 1/9 anonim ***** válasza:
47%

Soha ne használj kengurut pláne nem 2 hónapossal!!!!

Ilyen picinek kendő való, később mei tai.

2013. okt. 1. 12:08
 2/9 anonim ***** válasza:

Én az autós babahordozót tettem rá a sport babakocsira (nekem pont jól beleszorult).

Ha aludt a baba, akkor én a lépcső alján hagytam (nálunk 10 lépcső van, nem három :( ) HA ébren volt, akkor a lépcső alján kivettem a hordozót és felvittem az öltözőbe. (SAjnos mindenhogy megvan a veszély, hogy ráhajolnak az óvodások, meg összetaperolják, erre készülj)

Szerintem ha kendőben van a baba, úgy nem igazán lehet leguggolni és öltöztetni a nagyot, legalábbis nekem nem ment, és a babának is macera az autóból kivéve kendőbe tenni, aztán negyed óra múlva vissza. Ha alszik akkor pláne. Főleg ilyen hideg időben, de bent az oviban meg meleg van...

Ez egy nehéz időszak, de gyorsan túl lesztek rajta! Próbáld meg az esernyő kocsiba valahogy beleszorítani a gyerekülést.

2013. okt. 1. 12:12
 3/9 anonim ***** válasza:

Rugalmas kendőt javaslok. Széles vállrész, nem húz annyira, mint egy sima táskacsatos kenguru, és a gyerek is imádni fogja!

pl:

[link]

2013. okt. 1. 12:12
 4/9 anonim ***** válasza:

Nálunk is van pár lépcsőfok, de van annyira nagy a babakocsi kereke, hogy én megyek előre (tehát háttal vagyok az ajtónak) és felhúzom a lépcsőfokokon szépen egyesével a babakocsit (mert emelgesse a hóhér).

Ha nagy terepkocsid van, gondolom nagyok a kerekei, próbáld te is ezt, hogy felhúzod magad után.

Kengurut ne használj, inkább meitai.

Én egyébként vagy babakocsival megyek (és felhúzom a lépcsőn) vagy meitaival

2013. okt. 1. 12:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem 3,5 éves volt a fiam, mikor a pici született. Én mindig kint hagytam a babakocsit, és kézben vittem be a kicsi fiamat. Fél kézzel segítettem öltözni a nagynak, pedig nagyon önállótlan volt, és ráadásul tél, de megoldottuk.
2013. okt. 1. 12:46
 6/9 anonim ***** válasza:

3 lépcsőfok nem vészes még ha nagy fokokkal számolunk.

A felhúzás nem rossz ötlet. Én a mai napig nagykerekűvel közlekedek ha sétálunk,de eddig sehol nem volt gond,hogy bejussunk vagy feljussunk.

Tudom,könnyű mondani,de ebben az esetben lecserélném egy sportkocsira a nagykerekűt.HA jól olvasom,úgy is autóval közlekedsz és csak addig kellene a babakocsi,míg bemész az oviba és vissza az autóhoz.

2013. okt. 1. 12:51
 7/9 A kérdező kommentje:
próbáltam már felhúzni a nagy terep kocsiban, de nem bírtam.
2013. okt. 1. 13:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Ez jó,azt hittem,hogy ilyeneken csak én akadok meg,de látom sokan vagyunk.Én felcipelem 2 lépcsőfordulón kb 20 lépcsőfok a teljesen vízszintesbe tehető sportkocsit.Ezt egyenlőre csak erre használom,minden máshoz a terepjárót.A kendőben nem férnék hozzá a nagyobb gyerekhez.Egyszer felcipeltem a nagykerekűt is,de lefelé vakartam a fejem,uh kértem segítséget.
2013. okt. 1. 13:34
 9/9 Terminator888 válasza:

Babahordozót tartom a megfelelőnek.

Babakocsival kissé nehézkes a közlekedés.

2013. okt. 11. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!