Miért mondták ma nekem a bölcsiben, hogy éjszakás műszak utáni szabadnapomon menjek délben a kislányomért?
Szerintem teljesen jogos az igényed, hogy egy éjszakai műszak után te is pihenni tudj. Nem attól lesz a kérdező rossz anya, mert nem láncolja magához ilyenkor a gyerekét, hanem beadja a bölcsibe, hogy el tudja végezni az otthoni munkáit és pihenni tudjon. Hahó, éjjel nem szórakozni jár, hanem dolgozni. Megnéznék itt egy-két anyukát, akik kiosztják a kérdezőt, hogy ők pihenés nélkül hová is jutnának....
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, nem gondolom, hogy jogos a gondozónők megjegyzése, hogy vidd el délben a gyereket. Ha felvették a bölcsibe, akkor akár egész nap ott lehet. Te dolgozol amúgy, nem otthon lebzselsz.
Nyilván az engem kritizálók 12 óra éjszakai munka után 9-10 -ig aludnak egy hatalmasat,majd indulnak a gyerekért 11-re .
Kinek jó hogy a holtfáradt anya elmegy a gyerekért ugyan ,de nincs ereje semmihez,csak küszködik hogy valahogy ébren maradjon.
Itt mindenki azon a véleményen van, hogy a gondozono lusta a gyerekkel törődni, azért akarja, hogy haza vidd előbb, amikor lehetoseged van ra. Nos, teljesen mindegy, hogy hat gyerekre kell figyelni, vagy hétre, egy gyerek plusz-mínusz nem számít. A munka nem lesz kevesebb, max egyel kevesebb pelenkat kell cserélni, a munkaidő se lesz rövidebb. Sot, ha esetleg csoda folytán az összes gyereket haza vinnék ebéd utan, akkor is ki kellene tölteni a munkaidőt....
Esetleg el lehet azon gondolkodni, hogy ha a gyerek a napja nagy részét mással tölti, akkor nem e annak az embernek van igaza, aki ezt az időt a kicsivel tölti es latja, tapasztalja, hogy mit érez a gyerek.... Többet van a gondozonovel, mint az anyjával...
mert nem tudják milyen éjjel ébren lenni, dolgozni, koncentrálni...
anyósom ápolónő, heti 2x éjjel 12 órázik, utána reggel nagyon kimerült. ráadásul egész éjjel toppon kell lennie mert életek múlnak a munkáján. szóval én teljesen megértem, neked alvásra van szükséged, nem arra, hogy félholtan ténferegj a gyerek után. neki is jobb ha gyerekek között játszik egy nagyot, majd kap egy kipihent anyukát :)
mondd nyugodtan a bölcsiben, hogy szívesen elhoznád, de sajnos nem érsz rá, mert akkor épp alszol...
Egyszerűbb bent hagyni a bölcsiben igen ,mert nem attól leszek jó anya ,hogy előbb érte megyek olyankor amikor egyiküknek sem származik ebből sok haszna,hangsúlyozom,hogy nem GYED-en vagyok,hanem teljes munkaidőben dolgozom ,a beosztásomat onnan kovetkeztetik ki ,hogy ha én viszem a gyereket akkor már szólnak,hogy délben menjek érte ,mert ezek szerint ráérek ,mert azt tudják ,hogy reggel 6-től este 18-ig vagyok nappalos .
Egyébként továbbra is maradok ennyire önző,hogy aludni fogok éjszakás műszak után ,ha ettől rossz anya leszek is...mint attól is persze ,hogy múlt hétvégén is dolgoztam szombat,vasárnap12-12 órát és most is fogok.
Tegnap reggel jöttem haza éjszakásból és ma üdén ,frissen megyek dolgozni a munkahelyre ,mert kipihent vagyok.
na itt is van jó pár anyuka,aki csak okoskodni tud,de nem tudja milyen az egész éjjel dolgozni,aztán meg egész nap ébren maradni egy vagy több gyerekkel
nos én megértelek,mert én 16 éve 12 órázok és éjszakázok.négy éves a fiam
a bölcsiben pontosan tudták,hogy éjszakás után vagyok,vagy szabadnapos vagyok,és az oviban is ugyanígy van,de soha egyetlen egy alkalommal sem mondták,hogy vigyem el a gyereket,és nem is hoztam volna haza
én reggel hulla vagyok,alig várom,hogy lefeküdhessek,semmit sem tudok csináélni,még házimunkát sem,annyira kimerít a munka.egész éjjel toppon kell lennem agyilag,és ez nagyon fárasztó,mert ha hibázok,megyek a börötnbe
ezért ki kell pihennem magam
egyébként aki 12 órázik,annak a gyereke többet van az anyjával.ugyanis aki fél nyolctól négyig dolgozik,már minimum hétre be kell vinni a gyereket,hogy fél nyocra beérjen,inkább hamarabb.leghamarabb fél ötre ér érte.tehát jó esetben a gyerek 9,5 órát van egy nap az oviban,kivéve péntek,mert akkor anyuka fél kettőkor végez,teát pénteken ha elviszi uzyonna után,akkor fél négy.ez heti 46,5 óra
aki 12 órázik,a nappalos kivételével tudja nyolckor vinni a gyereket,és el tudja hozni akár fél négykor,bár én négykor szoktam,hogy még tudjon az udvaron játszani,ezt így igényli.tehát egy héten 40 órát tölt a bölécsiben,oviban agyerek,ami minimum egy órával kevesebb naponta,mint a hivataliban dolgozó anyáé
és akkor még arra is térjünk ki,hogy a hivataliban dolgozó anya rohan haza ovi után főzni,házimunkázni,míg a műszakoló mindent megcsinál addig,míg a gyerek oviban van,így egész délután minőségi időt tudnak együtt tölteni
legalábbis nálunk így van
kicsit hosszú lett a levezetés,de érzékeltetni akartam azokkal,akik ebben nincsenek benne,hogy egy műszakoló anya semmivel nincs kevesebbet a gyerekével,és nincs többet a gyerek oviban bölcsiben,sőt,mint a hivataliban dolgozó anyák gyerekei.így úgy gondolom jár az éjszakás utáni pihenés az anyának
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!