5 éves lányomnak gondjai vannak a kakilással, az orvost nem érdekli. Mi lehet ez és hová forduljak?
Januárban kezdődött, addig nem volt semmi gond. Időben, magától lett szobatiszta, rendesen tudott kakilni is. Ám azóta megy a küszködés.
Azzal kezdődött, hogy rengeteget és nagy büdöseket pukizott, sajnos nem tudom máshogy írni, a hasa is puffadt. Én ugye azt hittem nem akar WC-re menni, de hiába ültünk felette, kaki nem lett belőle. Rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű dolgot eszik, de emellett van édesség, fehér lisztes dolgok, hús, szerencsém van és jó evő. Aztán jöttek a hasmenéses epizódok, de nem nagyon híg, csak mérsékelt. Az oviban is gondot okozott, a társai csúfolták, az óvónők is szóltak. Ekkor elvittem orvoshoz, labor negatív, hasi UH negatív. A doki szerint költözés és tesó érkezése miatti IBS, azaz irritábilis bél szindróma. Nem hittem hogy 5 éveseknél van, szerinte igen és elküldött, hogy adjak neki étcsokit.
Idővel némileg javult, nem pukizott olyan sokat, voltak egészen rendes székletei, de kezd visszatérni. Amúgyis heti 1-2 alkalommal jár kakilni, olyankor egész normális állagú, aztán jönnek a kenődős, ragadós kakik, amit nem tud kinyomni. Kevés is, nincs rendes ingere és valóban ragacsos és mintha apró, érdes darabos is lenne(ami nem mag vagy ilyesmi). Elnézést, máshogy nem tudom leírni. Sokat ülünk a WC-n, várunk, nyom, de semmi, a kúptól néha megindul, úgy érzi, hogy végzett, de 10 perc múlva megint jön egy kevés.
Az óvodában ez megint gond, hiába magyarázom, hoyg nem tudom mi ez a gondozóknak probléma meg hát a lányom is küszködik tőle.
Hová forduljak még orvoshoz? Milyen vizsgálatra? Esetleg valaki látott már ilyet? Már mindenre gondoltam, de hát az sem megoldás, hogy etessem étcsokival, mert az keményíti a székletet. És aggódok is, mert korábban sosem volt ilyen.
Köszönöm
Pont ez a fura, semmi allergia nincs egyetlen rokonnál sem. Mivel pajzsmirigy alulműködés előfordult nagy esre-hitre arra leszűrték a lányomat, de az is negatív lett. A doki szerint ha csak néha vagy epizódikusan ilyen a székelés nem felszívódási zavar meg az állítólag nagyobb hasmenéssel jár és fogyás kíséri, ami nálunk nem volt.
A labor és UH gasztroenterológiai szakrendelésen történt egyébként.
Esetleg egy székletvizsgálat mutathat valamit? Akkoriban azt mondtam nincs benne emésztetlen étel, de ez a darabosság most jelentkezett, talán ezért megcsinálják a vizsgálatot?
Nekem a laktózintolerancia ugrott be. Nekem 26 évesen sok hasonló tünetem van, mint a kicsilánynak.
Laktózterhelést felnőtteknek magánban is elvégzik. Elképzelhető, hogy gyerekeknek is.
Próbáld a tejtermékeket kerülni elsőre vagy helyettesíteni laktózmentes termékekkel. Ha jabul akkor érdemes ezen a vonalon továbbmenni.
Nálunk sem volt laktózérzékeny a családban, viszont én is és a tesóm is azok lettünk
Szia!
Próbálkoztatok már probiotikummal?.nem Normaflore,hanem valami komolyabb,hosszabb kúrával. pl. progasztro.
A másik,hogy a kisfiamnál pl. a tej székrekedést okoz!!!
Szia!
A kisfiamnál kisebb korában voltak ilyen puffadásos gondok... neki kimondottan egy hosszabb probiotikum kúrát javasoltak.
Szerintem a ritka széklet miatt is lehetnek a " büdösebb pukik".
Esetleg egy laevolac-kúrával nem lehetne beállítani a sűrűbb székletet?
...de ha van lehetőséged,akkor allergia vizsgálat nagyon jó lenne. Még,ha negatív is,akkor is tudod,hogy másfele kell keresgélni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!