Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Valakinek lovagol a gyereke?

Baranka kérdése:

Valakinek lovagol a gyereke?

Figyelt kérdés
Mennyibe kerül havi/éves szinten? Milyen idős korában kezdett el lovagolni? Milyen felszerelést kellett nektek venni? Hobbi szinten vagy versenyszerűen űzi? Heti hány alkalommal jár lovagolni? Ti akartátok, hogy lovagoljon vagy a gyerek akarta?
2013. szept. 8. 20:05
 1/8 anonim válasza:
Lovas oktató vagyok szlovákián.Magyarországon nem tudom mennyibe kerul de itt nálunk kb 10 euro 1 óra...a gyerekek már 6éves kortól járnak hozzám.ontos..lovagló csizma, nadrág,sisak.Elosszor minden nyermek hobbi szinten űzi, idővel pedig kiderül ,hogy van e tehetsége és melyik sportágban.pl díjugratás, westernstb ezt az oktató majd elmondja.Legtobbszor a gyerek akr lovagolni de van olyan is, hogy a szülö akarja.javítsa tartást, hátgerincre nagyon jo stb
2013. szept. 8. 20:14
 2/8 anonim ***** válasza:
Rohadt sokba kerül. Ha nem vagytok nagyon eleresztve akkor csak úgy vigyétek a gyereket, ha már annyi idős, hogy tényleg akarja, nem egy pár hónapig tartó fellángolás. Én sosem erőltetnék rá semmit. Ha csak "hobbi" vagy még annak sem mondható szintről beszélünk akkor alkalmanként kb. 3000 Ft. Ez heti 2 alkalommal illő, mert nem felnőtt és sokkal lassabban tanul. Ez havi szinten 24 ezer, plusz a helyszínre vinni és hozni. S bár a felszerelések nem kellenek havonta, de azoknak is borsos áruk van.
2013. szept. 8. 20:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Az enyémek most kezdték el nyáron. 4 és 6 évesek.

Az árat nem tudnám megmondani, mert én magam is ott lovagoltam fiatalon, így jelképes összegért járnak az ismeretség miatt.

Egyelőre nem kell semmilyen felszerelés, zárt cipő, hosszú nadrág. Én magam is úgy lovagoltam 6 évig, hogy semmilyen "lovas szerkóm"nem volt.

Sisakot lehet hogy fogunk venni.

Év közben 3-4 hetente fogunk járni és majd nyáron mennek táborba. Ez amolyan ismerkedés szerű, és majd meglátjuk, mennyire megy komolyan később.

2013. szept. 8. 20:23
 4/8 anonim válasza:
Nálunk muszáj a felszerelés de persze mindenhol mást kérnek.sajna nagyon drága lett és 2014 be mennek fel az árak. drága hobbi lett.
2013. szept. 8. 20:27
 5/8 anonim ***** válasza:

Én járok lovagolni, de már felnőtt vagyok. Mindig is akartam, végül 14 évesen kezdtem el, heti egyszer, 3000 Ft-ért/óra. Évekig nem volt nekem sem semmi felszerelésem, csak egy hosszú nadrágban és sima sportcipőben jártam. Azóta az évek alatt már lett hozzá lovaglónadrágom, lábszárvédőm és egy pálcám, de kobakom pl. ma sincs (pedig lehet hogy ezzel kellett volna kezdeni...), de a nadrág, csizma, stb. egyáltalán nem létfontosságú dolgok hozzá. Aztán ahova én járok, van egy kislány, akin mindig van kobak is és gerincvédő is, mert őt anélkül nem engedik.

Erőltetni biztos, hogy nem érdemes, járnak ilyenek is, de látszik rajtuk, hogy félnek a lótól, így meg nincs értelme és veszélyes is.

2013. szept. 8. 22:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Én kislányom betöltötte a 3-at februárban és azóta járunk heti 1x. Mivel még kicsi, lovastornára tanítják és nagyon élvezi. Úgy tervezem 5 éves korától fordítom komolyabbra a dolgot, ha ő is szeretné. Most is ő kezdeményezett, már ősztől kérlelt, hogy menjünk, mondtam, ha kisüt a nap, nem kell kabát, akkor megyünk. Az első alkalommal, hogy levettük az utcán a kabátot szólt, hogy mehetünk lovagolni, jó idő van! Azt hittem megzabálom! Olyan édes volt... Ahova mi járunk, ott 2200 forint fél óra, de neki még elég, hisz kicsi. De voltunk 1-2 helyen, mire rátaláltunk erre a helyre, ami az elvárásaimnak megfelel. Fontos volt nekem, hogy állandó oktatója legyen, és hogy ne a futószár végéről "dirigáljanak" a kislányomnak. Ezt itt megkapjuk és olcsóbban, mint általában. Ja, Pestiek vagyunk, és vidékre járunk, így a benzin +1000.-
2013. szept. 8. 22:23
 7/8 anonim ***** válasza:
a lányom 4 éves, mi heti egyszer-kétszer járunk, jó esetben háromszor, két különböző lovardába. alkalmanként fél órát van lovon, kisgyerekek nem is nagyon bírnak ennél többet koncentrálni, ez 2000-2500 Ft. az egyik helyen voltizzsal tornáznak, a másikon angol nyeregben ül, mindkét helyen egyénileg foglalkoznak vele, nem csoportban. mi Budapest belvárosában lakunk, így elég sokat utazunk a lovardához is, ez kb. +1000 alkalmanként. Havi átlag 26 ezer így utazással együtt, heti két alkalommal számolva. elvileg felszerelésnek elég egy merev talpú cipő, rugalmas nadrág és biciklis sisak is, de én vettem neki a decathlonban csizmát, nadrágot, kobakot. összesen talán 15 E Ft volt. 3 évesen vittem először, mert imádta a lovakat. közben én is elkezdtem lovagolni, és azt látom, hogy ha ez megmarad hosszú távú hobbinak, mindenképp kell saját ló, ami eléggé megdobja majd a költségeket.
2013. szept. 8. 23:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is Szlovákiából írok, Győrhöz közeli településről. Környékünkön 2 helyen érdeklődtünk a lovaglásról, lányunk downos és a beszédfejlődésre és az izomtónus javításásra is ajánlották nekünk. Mindkét helyen 5 euró/fél óra, tehát óránként 10 euró, plussz az utazás (az egyik hely 25 kmre van, a másik 30 km). A távolabbi helyen lenne olyan lehetőség, hogyha viszünk orvosi igazolást, tehát orvos tanácsára kezdenénk el a lovaglást, akkor kapunk némi kedvezményt, pontosan nem mondták mennyit.

Gondolom, te nem egészségügyi okból kérdezted, így szerintem előbb - utóbb még a felszerelésre is költenetek kell. Az árakban nagyon nics különbség, ahogy olvastam a válaszokat, talán BP-en drágább, de hát ez érthető is.

2013. szept. 9. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!