Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsibe beszoktatáskor miben...

Bölcsibe beszoktatáskor miben kell lenni a szülőnek?

Figyelt kérdés
Úgy értem mehetek utcai ruhában?vagy kell váltó ruha? Na és váltó cipő?vagy zokniban kell lenni?játszok vele ott én is vagy csak valamelyik sarokbol szemlélő leszek?hétfőn kezdünk de nem tudom...hétfőn csak 10-11ig leszünk,és ha sír a kislányom hogy még nem akar haza menni??beiratásnál voltunk kb fél órát egy csoportban de kb 30 percen át zokogott hogy még nem szeretne hazamenni...
2013. aug. 31. 07:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Csak egy másik, tiszta lábbelit vigyél, hogy ne az utcaiban legyél a csoportszobában, ahol a padlón kúsznak-másznak a gyerekek.

Váltóruha neked nem kell, csak nem eszed le magad :)

Szerintem jobb az, ha csak ott vagy a szobában, de nem játszol vele. Ne higgye azt, hogy a bölcsiben lehet játszani anyával, mint egy játszóházban :)

Ha nem akar hazamenni, az jó, mert ezek szerint jól érzi magát. Kérdezd meg a gondozónőket, hogy mi a teendő ilyenkor, esetleg maradhatna-e még egy kicsit.

2013. aug. 31. 07:29
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

nálunk csak váltópapucs kellett, de bemehettünk az utcai ruhába.

Az hogy a gyerek mennyit bír ott dől el...nálunk is az első napon az 1 órából 2 óra lett, viszont az ottalvással voltak gondok, az meg elhúzódott 3 hétre, pedig elvileg ugye 2 hét a beszoktatás.

Jó esetben, ha a gondozónő rugalmas(és miért ne lenne az?), akkor a gyerek igényeit figyelembe véve meg ez a dolog...

Első napokban én odaülhettem a szőnyegre vele, sőt az ebédet is 2 napig én adhattam neki, majd ahogy közel engedte magához a gondozónőt, úgy szép fokozatosan a háttérben maradtam, ezt majd érezni fogod, meg kérdezz rá, hogy hogy legyen..:-))

Nekem volt 1-2 szitu úgy a második hét vége felé, amikor már tényleg csak messiről figyelhettem, és megkértek, hogy akkor se menjek oda, ha konfliktushelyzet van...na az nehéz volt, hogy sír a gyereked, mert pl. a másik gyerek megüti, vagy fellöki, és nem mehetsz oda, henm át KELL engedd a gondozónőnek, hogy megvigasztalja...az nekem nagyon nehezen ment, de hát ez is fontos, hogy lásd a saját szemeddel, hogy az a másik nő is képes erre, ergo nyugodtan otthagyhatod, mert me fogja vigasztalni. de konkrétan féltékeny voltam..:-))

2013. aug. 31. 07:33
 3/3 anonim ***** válasza:
Váltó ruha nem kell, de utcai cipőben nem mehetsz a csoportszobába. Volt olyan anyuka, aki zokniban volt, én vittem egy textil papucsot magamnak. Ahogy neked kényelmesebb. Az a legjobb, ha háttérben maradsz, mert az a lényeg, hogy a gondozónőt és a társakat szokja meg. Velem, sokat beszélgetett a gondozónő, elmondta, mi a terv aznapra, másnapra ( előre kaptam a szülői értekezleten beszoktatási tervet: a két hét napi szinten le volt bontva) Jelzett, ha elérkezettnek látta az időt arra, hogy kimenjek, de szólt , ha nagyon sírt utánam a fiam. Akkor visszamentem, kicsit babusgattam, majd újra kijöttem. A második héten volt először, hogy nemcsak a csoportból mentem ki, de a bölcsiből is, először egy órára, aztán napról, napra többre.
2013. aug. 31. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!