Bölcsibe beszoktatáskor miben kell lenni a szülőnek?
Csak egy másik, tiszta lábbelit vigyél, hogy ne az utcaiban legyél a csoportszobában, ahol a padlón kúsznak-másznak a gyerekek.
Váltóruha neked nem kell, csak nem eszed le magad :)
Szerintem jobb az, ha csak ott vagy a szobában, de nem játszol vele. Ne higgye azt, hogy a bölcsiben lehet játszani anyával, mint egy játszóházban :)
Ha nem akar hazamenni, az jó, mert ezek szerint jól érzi magát. Kérdezd meg a gondozónőket, hogy mi a teendő ilyenkor, esetleg maradhatna-e még egy kicsit.
nálunk csak váltópapucs kellett, de bemehettünk az utcai ruhába.
Az hogy a gyerek mennyit bír ott dől el...nálunk is az első napon az 1 órából 2 óra lett, viszont az ottalvással voltak gondok, az meg elhúzódott 3 hétre, pedig elvileg ugye 2 hét a beszoktatás.
Jó esetben, ha a gondozónő rugalmas(és miért ne lenne az?), akkor a gyerek igényeit figyelembe véve meg ez a dolog...
Első napokban én odaülhettem a szőnyegre vele, sőt az ebédet is 2 napig én adhattam neki, majd ahogy közel engedte magához a gondozónőt, úgy szép fokozatosan a háttérben maradtam, ezt majd érezni fogod, meg kérdezz rá, hogy hogy legyen..:-))
Nekem volt 1-2 szitu úgy a második hét vége felé, amikor már tényleg csak messiről figyelhettem, és megkértek, hogy akkor se menjek oda, ha konfliktushelyzet van...na az nehéz volt, hogy sír a gyereked, mert pl. a másik gyerek megüti, vagy fellöki, és nem mehetsz oda, henm át KELL engedd a gondozónőnek, hogy megvigasztalja...az nekem nagyon nehezen ment, de hát ez is fontos, hogy lásd a saját szemeddel, hogy az a másik nő is képes erre, ergo nyugodtan otthagyhatod, mert me fogja vigasztalni. de konkrétan féltékeny voltam..:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!