Volt valaki 1,5-2 év körüli gyerekkel 3 órás vonat úton? Hogy viselkedett, hogy bírta? Többi utast nem zavarta?
Szia!
Az öcsém 2 éves, és pár hete, a nyári melegben utaztunk 4 órán keresztül, oda felé a délutáni alvásidőben mentünk, és aludt egy órát babakocsiban, a vonaton. Viszonylag jól tűrte. Visszafelé alvásidő után mentünk, az húzós volt nagyon.
Szerintem úgy indulj útnak a babával, hogyha van kísérőd, aki segít. Mi esetünkben én voltam a segítő anyának.
Út közben játszott, vittünk neki egy-két könyvet, valami játékot (vigyázz, nehogy elhagyjátok). Sétálgattunk vele a vagonban, vagy nézelődtünk az ablakból
Vittünk ennivalót, háztartási kekszet rágcsálni...
Az utasokat lehet, hogy kicsit zavartuk, de nem szólt senki, meg azért szerintem toleránsabbak az emberek ilyen esetben, de azért mi is jobban figyeltünk, hogy ne hangoskodjon.
Kocsival tényleg kényelmesebb volt az út, mert körülbelül fele annyi idő volt, mint a vonatos kalandunk.
Mi direkt alvásidőre terveztük az utat (visszafelé sajnos ezt nem tudtuk megoldani), mert úgy gondoltuk, ha reggel felkeltjük korán a babát, akkor lehet, hogy nem alszik vissza, és egész nap nyűgös lesz. Ezt te tudod szerintem, hogy mikor valószínűbb, hogy el tud aludni az úton.
Hozzá kell tennem, hogy a kisöcsém nem az a nyugodt gyerek, és a 4 éves húgom is velünk volt, akire pluszban figyelnünk kellett, egy átszállásunk is volt, de az út összességében megoldható volt, most már nagy meleg sincs, bevállalhatjátok.
Ui: A csomagokra figyeljetek, nehogy fent hagyjatok valamit!
Remélem tudtam segíteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!