Hány éves kortól érdemes pedálos biciklit venni?
Mi nemrég vettünk 2,5 éveseknek. Tetszik nekik, és apával gyakorolgatnak, elég ügyesek. Önállóan persze még egy darabig nem fog menni, mert fizikálisan is nehéz még nekik hajtani a pedálokat, de azt tapasztaltuk, hogy igazából nincs köztes termék a pedálos kisbicó meg a kismotorok/bébitaxik között, vagy csak mi találtunk gyengébb minőségűeket.
Viszont ha egyszer belenőnek, belejönnek, jó lesz vagy ovis korig.
2-2 és fél éves kortól már lehet.
A fiúnk 2 és fél évesen tanulta meg tekerni.
Hogy mikor kerülnek le a pótkerekek, az meg még a jövő titka...:)
Na ez az! A pótkerekek! Ha egy 2-2,5 évesnek először egy futóbiciklit veszel, akkor kb 3,5 évesen úgy hajtja majd a pedálos biciklit, ahogy kell. :) A pótkerekeket meg elfelejtheteted. Legalábbis a családban ez a tapasztalat, minden kisgyerek futóbicikli után pótkerék nélkül kezdett biciklizni.
A kisfiam most lesz 3 éves, 1 éve futóbiciklije van, tavasszal megkapja az első pedálos biciklijét. :)
4-es és szerinted engem vagy a fiamat zavarja a pótkerék?
Hol voltak anno futóbiciklik? Mindenki szinte pótkerekes bicajokkal tanultak meg tekerni, majd pedig mikor kifejlődött az egyensúlyérzék, akkor meg le lehetett venni a pótkereket és ment két keréken is.
Szerintem döntse el mindenki, hogy a saját gyerekének milyen biciklit vesz...
4-es vagyok. Igen, régen egy csomó minden nem volt. Nem volt légzésfigyelő sem, bébi őr sem, sterilizáló sem, FP fejlesztó játék, játszószőnyeg, bébihinta, pihenőszék, és még sorolhatnám. Gondolom a Te gyermekednek ezek közül semmije sem volt...
Ha a futóbiciklivel fejleszhető a gyerek egyensújérzéke (mert az fejleszthető vele, egyébként), akkor miért ne használhatná? Egy remek találmány, a kisfiam imádja.
Te úgy döntöttél, én meg így. Ennyi.
érdekes, hogy mindenki úgy leszólja a pótkereket és odavan a futóbicikliért :)
enyém most 3,5 éves.
1 évesen volt ugye a motor, 1,5 évesen megkapta a triciklit. 2 évesen a pedálos traktort.
ezekkel már 2 évesen tudott menni :)
aztán tavasszal jött a roller mánia, majd névnapjára-3 évesen kapott egy 16os biciklit, pótkerekest, mert elég nagy, meg egyébként is...
kb. 2-3 hétig ment pótkerékkel, aztán levettük és nem is kellett tanulnia, egyből ment neki :)
egész nyáron biciklizett, most már apával biciklis kirándulásokra járnak, 2-3 órát is simán teker :)
soha nem volt futóbiciklije, és így utólag nem bánom, hogy nem dobtunk ki arra is egy 10est :)
Attól függ hányas biciklit veszel. Egy 12-es biciklin gondolom már leér egy 2,5-3 éves lába is. Hajtani pótkerékkel akkor tanulja meg, amikor megkapja.
Nálunk szintén a futóbringa volt 2 éves korától, és nem azért, mert menő, hanem mert tényleg fejleszt, de 2 évesen még nem vettem neki biciklit. Én a triciklit tartom unpraktikusnak, mert mire ahhoz odaér a lába, akkorra már a 12-es biciklit is tudja tanulni tekerni. Elég, ha a bölcsiben használta.
A 4-es motort is hamar kinövik, azt meg utálom, utáltam, ha kicsi a motor, és húzza a cipője orrát, akkor inkább a futóbringa. Néha most is megy a mamánál a kinőtt motorjain majdnem 4 évesen, a hajamat tépem tőle.
De nem is ez volt a kérdés :)
A fiam majdnem 3 éves volt, mikor kapott egy 14-es pótkerekes biciklis, és 3,5 évesen tanult meg vele menni pótkerék nélkül fokozatosan: Persze kellett a bot a hátuljára, és amíg ő maga nem jött rá, hogy hogy kell vele egyensúlyozni és tekerni, addig mi akarhattunk bármit is. Persze ez is a nagypapánál sikeredett, úgyhogy nálunk mindenkit a nagypapa tanít meg bicajozni. Utána fokozatosan tanult meg kanyarodni vele, majd végül elindulni és megállni. Ha 16-ost vettünk volna, még nem menne neki, mert bár már azt is tudná tekerni pótkerékkel, nem érne le a lába a megálláskor.
Javaslom, ha van rá lehetőségetek, menjetek el a decatlonba, ott ki lehet próbálni a pótkerekes kis biciklit. A fiam ott ment először kétkerekűn, bár az a 14-es kisebb, mint a mi hauser 14-esünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!