Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves kortól érdemes...

Hány éves kortól érdemes pedálos biciklit venni?

Figyelt kérdés
2013. aug. 24. 16:56
 1/10 anonim ***** válasza:

Mi nemrég vettünk 2,5 éveseknek. Tetszik nekik, és apával gyakorolgatnak, elég ügyesek. Önállóan persze még egy darabig nem fog menni, mert fizikálisan is nehéz még nekik hajtani a pedálokat, de azt tapasztaltuk, hogy igazából nincs köztes termék a pedálos kisbicó meg a kismotorok/bébitaxik között, vagy csak mi találtunk gyengébb minőségűeket.

Viszont ha egyszer belenőnek, belejönnek, jó lesz vagy ovis korig.

2013. aug. 24. 17:15
 2/10 anonim ***** válasza:
Kismotor meg a pedálos bicikli között azért van átmenet :) Futóbicikli :)
2013. aug. 24. 17:35
 3/10 anonim ***** válasza:

2-2 és fél éves kortól már lehet.

A fiúnk 2 és fél évesen tanulta meg tekerni.

Hogy mikor kerülnek le a pótkerekek, az meg még a jövő titka...:)

2013. aug. 24. 18:09
 4/10 anonim ***** válasza:
80%

Na ez az! A pótkerekek! Ha egy 2-2,5 évesnek először egy futóbiciklit veszel, akkor kb 3,5 évesen úgy hajtja majd a pedálos biciklit, ahogy kell. :) A pótkerekeket meg elfelejtheteted. Legalábbis a családban ez a tapasztalat, minden kisgyerek futóbicikli után pótkerék nélkül kezdett biciklizni.

A kisfiam most lesz 3 éves, 1 éve futóbiciklije van, tavasszal megkapja az első pedálos biciklijét. :)

2013. aug. 24. 18:23
 5/10 anonim ***** válasza:

4-es és szerinted engem vagy a fiamat zavarja a pótkerék?

Hol voltak anno futóbiciklik? Mindenki szinte pótkerekes bicajokkal tanultak meg tekerni, majd pedig mikor kifejlődött az egyensúlyérzék, akkor meg le lehetett venni a pótkereket és ment két keréken is.

Szerintem döntse el mindenki, hogy a saját gyerekének milyen biciklit vesz...

2013. aug. 24. 18:28
 6/10 anonim ***** válasza:
46%

4-es vagyok. Igen, régen egy csomó minden nem volt. Nem volt légzésfigyelő sem, bébi őr sem, sterilizáló sem, FP fejlesztó játék, játszószőnyeg, bébihinta, pihenőszék, és még sorolhatnám. Gondolom a Te gyermekednek ezek közül semmije sem volt...

Ha a futóbiciklivel fejleszhető a gyerek egyensújérzéke (mert az fejleszthető vele, egyébként), akkor miért ne használhatná? Egy remek találmány, a kisfiam imádja.

Te úgy döntöttél, én meg így. Ennyi.

2013. aug. 24. 18:35
 7/10 anonim ***** válasza:
*egyensúly, bocsi
2013. aug. 24. 18:36
 8/10 anonim ***** válasza:
Na nehogy már ettől rossz szülő legyek, mert nincs futóbiciklije a gyerekünknek!
2013. aug. 24. 19:29
 9/10 anonim ***** válasza:

érdekes, hogy mindenki úgy leszólja a pótkereket és odavan a futóbicikliért :)

enyém most 3,5 éves.

1 évesen volt ugye a motor, 1,5 évesen megkapta a triciklit. 2 évesen a pedálos traktort.

ezekkel már 2 évesen tudott menni :)

aztán tavasszal jött a roller mánia, majd névnapjára-3 évesen kapott egy 16os biciklit, pótkerekest, mert elég nagy, meg egyébként is...

kb. 2-3 hétig ment pótkerékkel, aztán levettük és nem is kellett tanulnia, egyből ment neki :)

egész nyáron biciklizett, most már apával biciklis kirándulásokra járnak, 2-3 órát is simán teker :)

soha nem volt futóbiciklije, és így utólag nem bánom, hogy nem dobtunk ki arra is egy 10est :)

2013. aug. 24. 21:24
 10/10 anonim ***** válasza:

Attól függ hányas biciklit veszel. Egy 12-es biciklin gondolom már leér egy 2,5-3 éves lába is. Hajtani pótkerékkel akkor tanulja meg, amikor megkapja.

Nálunk szintén a futóbringa volt 2 éves korától, és nem azért, mert menő, hanem mert tényleg fejleszt, de 2 évesen még nem vettem neki biciklit. Én a triciklit tartom unpraktikusnak, mert mire ahhoz odaér a lába, akkorra már a 12-es biciklit is tudja tanulni tekerni. Elég, ha a bölcsiben használta.

A 4-es motort is hamar kinövik, azt meg utálom, utáltam, ha kicsi a motor, és húzza a cipője orrát, akkor inkább a futóbringa. Néha most is megy a mamánál a kinőtt motorjain majdnem 4 évesen, a hajamat tépem tőle.

De nem is ez volt a kérdés :)

A fiam majdnem 3 éves volt, mikor kapott egy 14-es pótkerekes biciklis, és 3,5 évesen tanult meg vele menni pótkerék nélkül fokozatosan: Persze kellett a bot a hátuljára, és amíg ő maga nem jött rá, hogy hogy kell vele egyensúlyozni és tekerni, addig mi akarhattunk bármit is. Persze ez is a nagypapánál sikeredett, úgyhogy nálunk mindenkit a nagypapa tanít meg bicajozni. Utána fokozatosan tanult meg kanyarodni vele, majd végül elindulni és megállni. Ha 16-ost vettünk volna, még nem menne neki, mert bár már azt is tudná tekerni pótkerékkel, nem érne le a lába a megálláskor.

Javaslom, ha van rá lehetőségetek, menjetek el a decatlonba, ott ki lehet próbálni a pótkerekes kis biciklit. A fiam ott ment először kétkerekűn, bár az a 14-es kisebb, mint a mi hauser 14-esünk.

2013. aug. 25. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!