A gyerekeid ruhatára hány százalékban áll -örökölt ruhából (családtagtól vagy barátoktól kapott, szóval ismered a ruha eredeti viselőjét) -használtan vett ruhából -új ruhából?
Köszönöm az eddigieket! Érdekes olvasni.
Nálunk kb 48% örökölt az unokatesóktól, 2% használt, 50% új ruha.
Mindenkinek ment a zöld kéz, nem is értem, hogy tud valaki ilyen kérdésnél lefelé pontozni..
Nálunk senkinél nincs baba a rokonságban és baráti körben sincs idősebb gyerek. Életemben először a lányomat pelenkázram és soha nem fogtam ölembe se előtte babát. A barátaink többsége 30 éves kora körül szeretne gyereket én pedig 21 évesen váltam anyává...
Emiatt neki nincs örökölt rucija. A babakelengyét egyedül vettük meg és új rucikat kapott.
Azóta viszont egyedüli gyerek lévén a nagyszülőktől folyton kap rengeteg új rucit is. Szerintem a jelenlegi ruhatárának kb a 20% amit mi vettünk (mert ha pl kinőne valamit amire szüksége van nyilván nem rendelem meg a nagyiktól :D).
Turkálóba járni nincs időm és soha nem is volt. Kislányom születése után nappali képzésen szereztem diplomát és azóta dolgozok. Ezért sokkal kènyelmesebb egy üzletbe bemenni és ha valami megtetszik csak méretet választani mint 8 óra munka után 2 éves lányka mellett még turkálóban bóklászni... Szerintem nem igénytelen az aki ezt teszi hiszen azok is ki vannak fertőtlenítve(gondolom) és vettem én már silány minőséget is drágán sokszor nem minőséget, hanem márka nevet vásárol a gogyasztó.
Nyilván szeretem a kislányomat szépen felöltöztetni, de ennél én sokkal fontosabbnak tartom, hogy valódi jó minőségű megfelelő alátámasztású bőr cipőt adjak rá ami mindenképp újnak kell lennie, mert minden gyerek talpa más és a cipő felveszi viselője alakját. Tehát a következő gyerek viselésekor nem ad megfelelő támasztékot sőt! Inkább hordjon a gyerek rosszabb minőségű új cipőt mint használt jobbat. Tehát ruhánál nem igazán számít, de a cipőnél figyelni kell.
kislányom ruhái 75% turis vagy barátoktol kapott ruha ,maradék meg új ruha .
középső fiam ruhája 85% turis vagy a legidösebb fiamtol örökölt ruha ,maradék az új .
legidösebb is 85% turis ,többi új .
Változó
pl újszülött korban 40-60volt az arány az új-használ ruhákból, ugye azok nagyon szép jó állapotban megmaradnak
Viszont ahogy nőnek úgy lesznek elnyűve a ruhák, így mára 100%ban új ruhákat hordanak a gyerekek. Asszem fejenként 2ruha van használt, ami végszükséges játszós
90% használt ruha, bababörzéről/turkálóból
10% új ruha, főleg a nagyik veszik
mi vagyunk az első gyerekesek a baráti társaságban / családban, így nincs kitől örökölni
(amúgy se szívesen, mert ha nem tetszik egy ruha, nem adom a gyerekre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!