Képzelt barátja volt Gyermekednek? Meddig normális?
Figyelt kérdés
Lányom 3,5 éves, és állandóan más bőrébe bújik. Nem a szokásos képzelt barátja van, hanem ő lesz egy más nevű kislány (Dórika) és az ő eredeti nevével (Luca) van egy pici barátja, akinek ő tanít meg minden nagylányos dolgot (egyedül kakilni a wc-be, egyedül elaludni, nagyot ugrani, úszni karúszóval, stb). Ilyenkor minket sem anyának-apának szólít, hanem a keresztnevünkön. Mert tudja, hogy mi a 'Luca' szülei vagyunk. Sokszor szinte egész nap ez megy. És teljesen kiborul, ha nem megyek bele a játékba. Szinte kiabál, hogy ő a Dórika, és nem a Luca.2013. aug. 13. 16:01
1/9 anonim válasza:
Nálunk két képzeletbeli barát van, akik pár hete meghaltak állítólag, de tegnap újra visszajöttek. Kb. 1 éve körül vannak, júniusban volt 3 éves a lányom
2/9 anonim válasza:
Ugyan nekem nincs gyerekem, és nem tudom, ez hogyan megy, de azért figyelj erre oda, ha esetleg évek múlva sem múlik el, nehogy valamiféle többszemélyiségűség alakuljon ki...
3/9 anonim válasza:
Hu, ne haragudj, de nekem ez nagyon fura, nem a hagyomanyos kepzelt barat. Ha tartosan igy marad, en felkeresnek egy orvost. (nem bantasbol mondom, bipolaris a tesom es teljesen normalis eletet el)
4/9 anonim válasza:
Én elvinném pszichológushoz. Legfeljebb azt mondja, hogy ne aggódj, de nem ártana, ha látná ezt szakember. Esetleg van egy nagylány akit utánoz? Mert akkor viszont csak tetszik neki és ennyi.
5/9 anonim válasza:
Teljesen normális. Én beszélgetnék vele hogy miért jobb Dórikának lenni, mint Lucának. Szerintem nagyon aranyos, hogy így tanítgatja saját magát.
6/9 anonim válasza:
Lányom most 2,5 éves. Most kezdett el így játszani. Van, hogy az uncsi tesójával nevet cserélnek. Valamikor egy madzagot húz maga után, és "sétáltatja a kiskutyáját" (van igazi kutyánk is) vagy képzeletbeli kis babákat gondoz. Nagyon cuki.
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeket.
Figyelek rá, hiszen ezért is írtam ki a kérdést. Beszéltem már pszichológussal a dologról. Azt mondta meg kell próbálni úgy kezelni, mint egy jó játékot, aminek időnkét vége szakad, véget kell vetni neki. Ilyenkor azt kell mondani: jót játszottunk, de most fejezzük be. Ilyenkor a saját rendes nevén szólítva kell folytatni a dolgunkat, játékot, feladatot. Persze ez nem megy ilyen egyszerűen, ahogy ő elmondta.
Igazából kíváncsi voltam másnál fordul-e elő hasonló.
2013. aug. 14. 21:56
8/9 anonim válasza:
Az en lányom 3, 5eves most kezdte azt, h ő a sofi hercegnő! De szerencsére nálunk ez csak pár percig tart aztán elkezdek vele mást játszani és annyi volt!Szerintem próbáld természetesen kezelni es ha úgy érzed elég akkor elterelni a figyelmet! Csak pl képen fesd ki a körmét vagy kérd meg segítsen és dicserd, h milyen ügyes vagy sussetek egy gyors és egyszerű süteményt!
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi, próbálom így kezelni.
2013. aug. 16. 05:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!