Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tuti recept hashajtásra? Már...

Tuti recept hashajtásra? Már teljesen el vagyok keseredve.

Figyelt kérdés
Lassan 3 éves a lányom és már mindent kipróbáltunk amit ajánlottak (némelyiket nem kis pénzért) de nincs az a fura kombináció ami segítene. Az aszalt szilva lé jó volt be is állt egy ideig de már nem akarta meginni így megint küzdünk. 8 hónapos kora óta kínlódunk az orvos minden javaslatát kipróbáltuk, volt már mira víz (nem itta) savanyúkáposzta lé (szintén) zabkorpa (szintén nem) zab és szójaital ezek hatástalanok, reggel pohár víz, tej és barack vagy egyéb gyümölcsök, sima szilva lekvár (házi), és még sorolhatnám. Ingere van de a kakálással kapcsolatos rossz emlék miatt gondolom én visszatartja. A laevolac szirup se jó. Az utóbbi 3 alkalommal guttalaxot adtam neki 2-3 cseppet de azt se lehet mindig. Most tamarinlax lekvárt vettem azt valaki próbálta már??? Rá van írva h 5 éves kortól de a gyógyszerész azt mondta még kisebb adagban lehet mert az növényi. De már teljesen kivagyunk. Tudom h két gyerek sem egyforma de hátha tudtok adni tippet amit még nem ismerünk.
2013. júl. 21. 17:39
 1/10 anonim ***** válasza:

Nekem két dolog jött be.

1. Vegyél a piacon, áruházba gyömbér gyökeret, (nézd meg a neten ha esetleg nem tudod hogy néz ki)vágj le belőle és főzd ki teának.

2. Zabpehely kása, tedd fel vízbe és lehet bele tenni fahéjat.

3. Szerintem a cukor fog legjobban, az lassítja az emésztést.

2013. júl. 21. 17:43
 2/10 bibus26 ***** válasza:
100%
Nagyim egy kanál étolajra esküszik. Nem nagy mennyiség, a legkisebb gyerek is könnyen beveszi, és hatásos.
2013. júl. 21. 17:47
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Lányomnak a kis szívószálas Rostos baracklé vált be.

A barack nem ha frissen eszi, csak a szívószálas 2 dl-es bolti.

Próbáld ki!

2013. júl. 21. 17:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

esetleg meggy?

az nagyon jó az ilyesmire(nekem ez szokott beválni)

2013. júl. 21. 17:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

mi 3 évig küzdöttünk.

teljes étkezés átalakítás segített.

semmi nasi, főleg nem kuki, meg hasonlók.

minden nap főzelék, gyümölcs, kenyérféléket is nagyjából elhagytuk.

napi fél liter tej...

tehát egészségesen táplálkozik :)

nálunk a laevolac kúraszerűen jött be, reggeli tejbe első nap 10ml, majd 9 napig 5ml.

ettől 1 hónapig minden rendben volt.

mira vizet szörppel ízesítettem, meg se érezte, hogy nem csapvíz ;)

első válaszoló írta, hogy a cukor megfogja. egyébként pont a cukor hajt. a leavolac szirup is tulajdnképpen cukorszirup, ezért lehet hosszútávon adni. a lekvárok, gyümölcslevek, gyümölcsök is a cukortartalmuk miatt hajtanak, szóval a cukor jó, csak nem mindegy milyen formában viszi be.

annak idején még mikor kicsi volt, a tejpépbe tettem szilvalekvárt, szuperül hajt a szilva+ tej! esetleg próbáld ki tejbegrízzel vagy tejberizzsel.

lisztes, krumplis dolgokat kerüld, azok nagyon megfogják a hasat

2013. júl. 21. 18:20
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, mivel idáig bölcsibe járt ott 5 napból 4-en főzelék volt az ebéd és volt minden nap gyümölcs is, a laevolacot mi is szedtük sokáig de semmi. Minden reggel 3dl tejet (amci kávésan a doki javasolta) vagy mizós tejitalt (madártejes, karamellás, epres) iszik. Nem eszik olyat amiben kakaó van, csoki sincs csak ritkán inkább kap egy kubut vagy szívószálas üdítőt esetleg rudit, kihagyjuk az almát banánt bár a bölcsiben kaptak de nem sokat. Még várom a tippeket:)
2013. júl. 21. 18:32
 7/10 anonim ***** válasza:
glicerines kúp vagy egy kicsi étolaj.
2013. júl. 21. 18:58
 8/10 anonim ***** válasza:
7es vagyok.ezt találtam [link]
2013. júl. 21. 19:01
 9/10 anonim ***** válasza:
En most vettem Primbiotic gelt, allitolag ez hasonlo mint a Hummul fele mikrorostos gel, nalunk ugy nez ki hogy segit, reggel kap ebbol este Laevolacot, a deli adag Laevolacot most hagytam ki es mar ugy tunik nelkule is tud kakilni, nem kemeny, nem ul orakat a bilin, csak a Laevolac keves volt. Nen olcso, de nekunk is ugy ajanlottak tobben is. Es rizst egyaltalan nem ehet, mert lanyomat az nagyon fogja
2013. júl. 21. 21:37
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenki válaszát, kaptunk egy pár új tippet, és hála az égnek újra elfogadja az aszalt szilva levet bár nem nagyon tetszik neki de azóta már volt kaka magától, de pluszban még mást is kipróbálunk, ilyenkor látja az ember hogy mennyire lehet örülni egy teli bilinek :D
2013. júl. 26. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!