Most akkor tényleg 6 éves kortól lesz kötelező az iskola?
Mert kisfiam 5 éves lesz jövő hónapban , és 1 év mulva iskolás hmm nem tudom elképzelni!!
Ugy értem nem hinném hogy kész lenne rá!!
Nem lehet ezt kérelmezni ,vagy már nincs olyan hogy évvesztesség?
Ja és egyedülálló vagyok van még egy huga is aki 1 éves ,és hol tudom majd kérelmezni a TANKONYVKEDVEZMÉNYT ??
kÖSZÖNÖM előre is
Köszi ,hát használt könyvek szerintem olyan már nincs!!
Ja és mennyi kb egy tankönyvcsomag meg füzetcsomag ?
már rég bevezették, hogy 6 éves kortól kötelező az óvoda, amennyiben a nevelési tanácsadó nem tartja vissza.
ez úgy működik a gyakorlatban, hogy az óvoda utolsó éve iskola előkészítő, foglalkozások vannak és a nevelési tanácsadó megvizsgálja, teszteket csinál a gyerekkel, hogy érett-e az iskolára.
ha ezeket kiértékelték, behívják a szülőket és közösen megbeszélik. itt lehet kérni és ha rendesek, akkor visszatartják.
évveszteség van, már hogy ne lenne??? azok a gyerekek akik szeptember 1. után születtek, évvesztesek, tehát ők majd 6,5-7 évesen mennek iskolába.
régen se azok voltak az évvesztesek akik 7,5-8 évesen mentek iskolában, azok voltak a visszatartottak.
de mivel a te gyereked augusztusi, így szerintem simán engedni fogják még 1 évet az oviban, csak kérdés, hogy mennyire jó, hogy majd mindenki 6-6,5 éves lesz, ő meg már 7 :)
de rengeteget fog fejlődni egy év alatt, ráérsz még ezen töprengeni, hogy itt az ideje
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!