Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kétnyelvű gyerekek anyukái!...

Kétnyelvű gyerekek anyukái! Mikor kezdett el gyerköcötök beszélni?

Figyelt kérdés
Azt olvastam hogy amelyik babához két nyelven beszélnek később kezd el beszélni. Kb mennyi idős korában?
2013. júl. 9. 19:49
 1/7 anonim ***** válasza:
18 honaposan mondta ki az elso szavat..most 2 es fel eves kb 10 szot mond.azt hogy anya pl meg nem mondja csak az apja nyelven..igy en vagyok neki a "mama" de ezt is csak egy honapja mondja..amugy mindent ert m8ndket nyelven meg a harmadikkal sincs gond az alap dolgokkal kapcsolatban..szoval az en fiam 3 nyelvu baba de nem vagyok biztos benne hogy hamarabb beszelt volna ha esetleg csak 2 vagy 1 nyelvet hallana..de ezt leszamitva tok ugyesen mindent elmutogat..mokas kis jelzeseket talal ki minden dologra..majd csak elkezdi egyszer a dumalast is.:-)
2013. júl. 9. 20:17
 2/7 anonim válasza:
1,5 éves korában a kislányom magyarul mondatokban beszélt (Mo.-on élünk), a 2.nyelvén még csak szavakat mond.
2013. júl. 9. 22:01
 3/7 anonim válasza:
2. voltam,az lemaradt, hogy most 2 éves, magyarul gyönyörüen,gazdag szókinccsel beszél.
2013. júl. 9. 22:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Kislányom másfél évesen elég sok szót kimondott már, két éves+1-2 hósan meg már énekelt karácsonyi meg Mikulás dalokat-magyarul. Az apja nyelvén mindent megért, mindenre válaszol is Neki de pár szón kívül semmit nem mond. Már fura is, hogy vajon mikor fog megszólalni és mondatokat alkotni Apa nyelvén. Nem is értem, pedig tényleg mindent megért, válaszol is. Ha én nem magyarul szólok akkor meg rámszól. Nem is értem.
2013. júl. 9. 22:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Az lemaradt, hogy most 32hós. Magyarul már mindent folyékonyan beszél, több dalt elénekel.
2013. júl. 9. 22:29
 6/7 anonim ***** válasza:
15 hónaposan kezdett beszélni, de 20 hónapos koráig csak a szavak első szótagjait mondta ki. Pár hete már az új szavakat kimondta, de a régieknek továbbra is csak az elejét. 2-3 hete kezdett el mondatokat mondani, szinte hibátlanul ragoz és mindezt két nyelven, mert az apukája nem magyar. Sőt 4-5 soros versikéket is mond (Pont-pont, cirmos cica, boci-boci, nyuszi ül, csip-csip és hasonlókat tud apa nyelvén is).
2013. júl. 9. 22:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Most lesz kettő.
2013. júl. 9. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!